Welke God is de juiste?

Psalm 16

4 Groot wordt het leed van hen die andere goden geschenken geven;
ik echter giet geen plengoffers van bloed voor ze uit
en neem de namen ervan niet op mijn lippen.
(Psalm 16:4)

Een opmerking die hier in India niet echt voor lief genomen zal worden. Hoe kunnen wij met deze zekerheid dit soort uitspraken doen. Niemand heeft God toch gezien, niemand kan het toch zeker weten, alle wegen lijden naar een en dezelfde God? Het is arrogant om te zeggen dat we de enige juiste religie hebben.

Dat laatste klopt, we hebben niet de enige juiste religie, er zijn zoveel dingen in onze religie die niet kloppen, zoveel verschillende meningen. Kijk maar naar de hoeveelheid denominaties in onze religie. Maar er is wel maar 1 god en dat is de vraag die wij onszelf moeten stellen, verlangen wij er naar om de God van hemel en aarde te dienen of verlangen wij er naar om de God van onze religie te dienen?

Er is een God waarmee wij in dit leven kunnen wandelen en dat is geen bedenksel van ons eigen fantasie. Dat is een werkelijkheid waar wij mee bezig moeten zijn in dit leven. Het was ook Jezus die dit evangelie verkondigde, Hij was niet op zoek naar mensen die dezelfde mening als Hem wilde hebben, Hij was op zoeken naar mensen die Hem wilde volgen. Mensen die het Koninkrijk van God gaan zoeken.

En dan wordt het een heel ander verhaal, dan is het niet een religie met rituelen waar wij mee bezig zijn, dan is het een oprecht hart dat God zoekt. En dan moeten wij weten dat we God oprecht dienen, dan dienen we de God van hemel en aarde. De andere goden waar David het hier over heeft zijn niet de goden die anders zijn dan onze religie, die andere goden zijn de goden die niets te maken hebben met de Schepper van hemel en aarde.

Het is niet een gevecht tussen onze religie en alle andere, het is een gevecht in ons eigen leven dat wij oprecht zoeken naar de God die onze Schepper is. En er zijn vele mensen in de kerk die daar niet aan voldoen. Het verschil zit hem in de God die wij dienen, dienen wij werkelijk de God die Jezus naar de aarde zond, of dienen wij de God die een Jezus naar de aarde zond zodat wij een goed gevoel krijgen en Hem voor ons karretje kunnen spannen?

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.