Geen placebo pil

Psalm 3

6 Ik lag neer en sliep; ik ontwaakte,
want de HEERE ondersteunde mij.
7 Ik vrees niet voor tienduizenden van het volk,
die zich aan alle kanten tegen mij opstellen.
 (Psalm 3:6-7)

Voor sommige mensen is slapen heel moeilijk, ze liggen maar te piekeren en hoe moe ze ook zijn, ze verdwijnen maar niet naar dromenland. Het beste medicijn voor deze mensen is toch echt vers 6 van deze psalm, er is geen ander medicijn dat zo goed werkt. En ook al is het geen placebo effect, het vereist wel geloof.

Het probleem is dat deze mensen veelal nadenken over wat andere mensen denken. Ze zien zichzelf altijd in het licht van het commentaar dat men zal krijgen. Dit zijn ook de mensen die aan het vissen zijn voor complimenten, ze hebben het nodig. En ‘s nachts gaat dat door, altijd maar weer denken aan wat we anders hadden moeten doen, wat andere mensen hebben gezegd.

David heeft het er over dat hij niet de tienduizenden mensen die zich van alle kant tegen opstellen vreest. Er is geen angst, want hij weet dat diegene die boven alles staat en alles in handen heeft hem ondersteunt.

En alleen als dit geloof echt is dan zal men slapen en weer ontwaken. We kunnen wel deze psalm meezingen tijdens de kerkdienst, maar of we dit werkelijk geloven zal blijken op het moment dat we ‘s nachts gaan slapen. Het is geen placebo effect, het is een werkelijk bevrijding van deze vrees voor mensen. We hoeven dan niet langer angstig te zijn voor wat mensen over ons denken, want we weten dat God voor ons is.

Laat dit vers tot leven komen in jouw hart, laat het werkelijkheid worden in jouw leven. God is werkelijk voor jou, Hij ondersteunt jou en heeft mooie plannen met jouw leven. Het maakt niet uit hoe onze situatie er uit ziet, het maakt niet uit wat mensen er van vinden. Wij moeten weten wat God er van vindt.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.