Geheim tot succes

Psalm 1

2 maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE
en Zijn wet dag en nacht overdenkt.
3 Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken,
die zijn vrucht geeft op zijn tijd,
waarvan het blad niet afvalt;
al wat hij doet, zal goed gelukken.
 (Psalm 1:2-3)

Succes is een heel subjectief begrip en net als schoonheid wordt het vaak bepaald door de maatschappij als geheel. Wat de meerderheid ziet als succes, bepaald de norm van ons leven. Als we dan een andere droom naleven dan wordt het als raar gezien. Als we niet de standaard weg nemen betwijfelt men of we wel succes zullen hebben in dit leven.

Elke maatschappij heeft zo zijn eigen weg naar succes. Het verschil tussen Nederland en India is overduidelijk. In India doet men er alles aan om een overheidsbaan te krijgen. Het is de baan waarmee men echt succes kan hebben in dit leven. Voor ons is dit wereldvreemd, echt succes is voor ons wanneer we een baan hebben waar we het naar ons zin hebben en tegelijk goed kunnen verdienen.

Maar door het lezen van de psalm moeten we realiseren dat wij een hele andere weg naar succes hebben. Wij leggen ons oor te luisteren bij het verlangen van God. Wij luisteren naar Zijn hart en maken dat de bron voor ons leven. En alleen dan hebben we werkelijk succes, een succes dat gegarandeerd is.

Dan zijn we als een boom die naast het water geplant is. Een boom die zich altijd kan voeden met het juiste voedsel voor het leven. Een boom die geen moeite hoeft te doen om kracht te ontvangen. De bron van het leven is Jezus en daar moeten we eens echt in gaan geloven. Hij moet werkelijk onze bron worden, Hij moet werkelijk onze weg naar succes zijn.

Want dat is de volgende stap, onze vruchten zullen een getuigenis zijn van onze bron. We zullen als een boom zijn vol van leven. Altijd dragen we vruchten, alles wat we doen heeft succes. Nogmaals, het is tijd dat we dit werkelijk gaan geloven. Jezus is de weg, de waarheid en het leven.

This entry was posted in 61 2 Petrus. Bookmark the permalink.