De enige hoop

1 Petrus 5

10 De God nu van alle genade, Die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, Hij Zelf moge u – na een korte tijd van lijden – toerusten, bevestigen, versterken en funderen. 11 Hem zij de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid. Amen. (1 Petrus 5:10-11)

Je zit vast op een onbewoond eiland en wil er graag vanaf. Een helikopter vliegt over en land op jouw eiland en de piloot vraagt of je mee wil, je antwoord is nee. Een cruiseschip vaart langs en de kapitein vraagt ook of je mee wil, en weer is het antwoord nee. De reden is dat een goede vriend beloofd heeft om je op te komen halen en ondanks de wanhopige situatie wil je toch vertrouwen op de belofte die de goede vriend heeft gemaakt.

Wij zouden je voor gek verklaren, hoe kun je nu je redding aan je neus voorbij laten gaan? Maar dit is wel de betekenis van het woord hopen op God in de bijbel. Hoop betekent niet dat de vriend misschien langs komt, hopen betekent in die vriend het lot van je leven leggen. Hopen dat hij langs zal komen om je op te halen ook al zijn er zoveel andere opties.

Wij hebben een God van alle genade die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus. Is dit onze enige hoop in het leven? Na een korte tijd van lijden zal Hij ons toerusten, bevestigen, versterken en funderen. Is dit onze enige hoop in het leven? In Hem is alle kracht en heerlijkheid, is Hij onze enige hoop in dit leven?

Deze verzen hebben zoveel kracht verloren omdat er een helikopter en een cruiseschip in ons leven langs kwam. God is niet langer onze enige hoop in dit leven, het woord hoop is niet langer meer het complete vertrouwen in de beloften van God. Want als dat wel zo is dan voelen we de kracht van deze verzen ons hart doorboren. Dan is dit het enige waar we naar verlangen in ons leven.

Wij hopen op God die ons leven zal toerusten, bevestigen, versterken en funderen. Want als dat gebeurd hebben we een bovennatuurlijk leven, een leven dat werkelijk gebouwd is op de hoeksteen die de wereld heeft verworpen. Hij is de bron van kracht en heerlijkheid voor ons leven, Hij is alles waar we op hopen.

This entry was posted in 60 1 Petrus. Bookmark the permalink.