Jezus gehoorzamen

Handelingen 9

32 En het gebeurde dat Petrus, toen hij overal rondreisde, ook bij de heiligen kwam die in Lydda woonden. 33 En daar vond hij een man van wie de naam Eneas was, die al acht jaar op bed lag en verlamd was. 34 En Petrus zei tegen hem: Eneas, Jezus Christus maakt u gezond; sta op en maak voor uzelf uw bed op! En hij stond meteen op. 35 En allen die in Lydda en Sarona woonden, zagen hem en bekeerden zich tot de Heere. (Handelingen 9:32-35)

Petrus gaat er op uit om de gemeenten te bezoeken, de gemeenten die zo in beweging zijn om te blijven groeien in God. Lukas haalt daar een enkel voorbeeld van aan, het eerste voorbeeld gaat over de man Eneas in de plaats Lydda. Een man die al 8 jaar verlamd was, maar Petrus komt daar verandering in brengen.

Soms maken wij er zo’n moeilijk verhaal van. Genezingen, wonderen we weten niet precies wat we er mee aan moeten. Maar als we kijken naar wat Jezus tegen de discipelen had gezegd dan doet Petrus hier gewoon wat hem is opgedragen. Jezus had tegen de discipelen gezegd dat ze er op uit moesten gaan om het evangelie te verkondigen, zieken te genezen, doden op te wekken en ga zo maar door.

En eigenlijk is dat gewoon geloof. Doen wat Jezus van ons vraagt, niet moeilijk doen over de consequenties, niet twijfelen aan onze mogelijkheden of kracht, want het is Hij die dit werk door ons wil doen. En er zijn maar weinigen die dit door hebben en vaak zijn het de mensen waar we het niet van verwachten. De mensen die gewoon een simpel leven hebben, mensen die simpel geloven.

Petrus gehoorzaamt en het heeft effect, want vele mensen beginnen te geloven. Ze zijn geraakt door het feit dat deze man na 8 jaar weer opstaat. En dat is ook de gemeente opbouwen, want de gemeente straalt uit dat God werkelijk leeft onder hen. Mensen zijn op zoek naar echtheid, ze zijn niet op zoek naar religie of regels die hen het leven moeilijker maken.

Het is niet ingewikkeld het is gewoon doen wat Jezus van ons vraagt als gemeente. Zijn verlangen is dat wij als gemeente Zijn lichaam zijn hier op aarde, Zijn werk voortzetten. Jezus zei niet voor niets dat wij zoveel meer zullen doen dan Hij heeft gedaan. Laten we gehoorzamen en net als Petrus simpel geloven.

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.