Billboards

Lukas 24

22 Maar ook hebben sommige vrouwen uit ons midden, die vroeg in de morgen bij het graf geweest zijn, ons versteld doen staan. 23 En toen zij Zijn lichaam niet vonden, kwamen ze zeggen dat ze zelfs een verschijning van engelen gezien hadden, die zeiden dat Hij leeft. 24 En sommigen van hen die bij ons waren, gingen naar het graf en troffen het ook zo aan als de vrouwen gezegd hadden, maar Hem zagen zij niet. 25 En Hij zei tegen hen: O onverstandigen en tragen van hart! Dat u niet gelooft al wat de profeten gesproken hebben! (Lukas 24:22-25)

En dan komen deze twee mannen die op weg zijn naar Emmaüs ook nog met het verhaal over de vrouwen die getuigden over het lege graf. Dus ook zij waren van deze boodschap getuigen en nog steeds hadden ze de hoop opgegeven. Blijkbaar was de getuigenis van de vrouwen belangrijk genoeg om over na te denken, maar niet belangrijk genoeg om toch nog hoopvol te zijn dat het niet voorbij is.

Soms staan er van die mega grote billboards langs de weg van ons leven, je kunt het gewoon niet missen. Omgeven door lichtjes, schijnen ze op ons pad om ons te laten zien dat er echt nog een toekomst is. En toch willen we het niet zien, waarom? Waarom geloven we eerder het negatieve nieuws dan de woorden van hoop die de Vader ons wil geven?

Er waren engelen, er was een leeg graf, is dat niet genoeg om te twijfelen aan het ‘feit’ dat dit voorbij lijkt? Als we de bijbel lezen dan zien we dat God een God van hoop en voorspoed is. Zijn profetieën zijn doordrongen van de boodschap dat Hij een perfecte toekomst wil voor ons. Hij heeft ons alles gegeven zodat we overwinnaars mogen zijn het leven.

En die billboards moeten we geloven, niet de kleine leugentjes die ons leven proberen te verpesten. Kijk naar wat God doet in je leven, kijk naar Zijn liefde en wees daar op gericht. Stop met de twijfel, stop met het klagen want wij hebben een Vader die voor Zijn kinderen wil zorgen, met liefde.

En dan komt Jezus toch met de correctie, want Hij ‘snapt’ niet dat ze die billboards niet zien. Snappen ze dan niet dat dit gewoon Gods plan is? Jezus noemt ze traag van hart, ze zien de signalen niet. En zo moeten wij ook worden geconfronteerd met onze twijfel, zien we dan niet dat God het beste met ons leven voor heeft, dat er een toekomst is voor ons?

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.