Just believe it

Lukas 17

5 En de apostelen zeiden tegen de Heere: Vermeerder ons het geloof. 6 En de Heere zei: Als u een geloof had als een mosterdzaadje, zou u tegen deze moerbeiboom zeggen: Word ontworteld en in de zee geplant, en hij zou u gehoorzamen. (Lukas 17:5-6)

Wie is hier vandaag de dag nog van overtuigd? Wie gelooft er werkelijk dat als we tegen een boom zeggen dat hij ontworteld moet worden en in de zee geworpen moet worden, dat de boom werkelijk naar ons luistert? C.S. Lewis had een opmerkelijke uitspraak, Jezus is Wie hij zegt dat Hij is of Hij is gek, er is niets tussen in. En zo kunnen we ook naar de woorden van Jezus luisteren. Wat Jezus hier zegt is of een extreme realiteit waar wij werkelijk aan tekort schieten of dit is de grootste onzin.

En laten we nu geen dogma’s er bij halen en deze uitspraak van Jezus proberen af te zwakken, want dan doen we geen recht aan de uitspraak van Jezus. Of we gooien de bijbel weg, of we luisteren werkelijk naar deze woorden van Jezus en laten ons geloof groeien. Want dat is waarom Jezus deze uitspraak doet, Hij wil dat het geloof gaat groeien in de discipelen.

Het is heel simpel, als we maar een klein beetje geloof hebben dat bereidt is om te groeien dan zullen we bergen kunnen verzetten. Er is geen spelt tussen te krijgen. Jezus is duidelijk en daagt ons uit om te groeien in geloof. De discipelen verlangden naar meer geloof en dat is wat ze krijgen. Het enige wat ze moeten doen is de waarheid in leven laten doordringen, als je maar weet dat het kleinste beetje vertrouwen op God grootse dingen kan doen.

We moeten onze onzin dogma’s opzij zetten, dogma’s die alles proberen te beredeneren. Deze dogma’s zijn faithkillers, ze proberen geloof uit te leggen waar geloof niet uitgelegd moet worden. Jezus wil met zijn uitspraak eigenlijk zeggen: ‘Just do it.’ Ga je gang, heb geloof, niemand staat je in de weg.

Soms maken we het hele christendom zo ingewikkeld, allemaal regels, allemaal uitzonderingen, maar het werkt niet. We zien geen bergen die verzet worden. Maar simpel geloof dat we gewoon doen zonder er bij na te denken, volgens Jezus is dat de sleutel. Gewoon vertrouwen op God dat alles wat Hij zegt de waarheid is, niets ingewikkeld maken, maar gewoon geloven.

Laten we doen wat Jezus de discipelen adviseert, laten we gewoon geloven en weten dat als we geloven we bergen kunnen verzetten. Zou het dan niet zo zijn dat onze kleine problemen zo opgelost zijn? Just believe it.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.