Hemelse tribune

Lukas 15

8 Of welke vrouw, die tien penningen heeft en één penning verliest, steekt niet een lamp aan en veegt het huis en zoekt zorgvuldig, totdat zij die vindt? 9 En als zij hem gevonden heeft, roept zij haar vriendinnen en buurvrouwen bijeen en zegt: Wees blij met mij, want ik heb de penning gevonden die ik verloren had. 10 Zo zeg Ik u, is er blijdschap vóór de engelen van God over één zondaar die zich bekeert. (Lukas 15:8-10)

Het beeld dat Jezus schetst laat heel sterk zien wat het hemelse verlangen is voor ons leven. Jezus heeft het over engelen die vol van blijdschap zijn als er een zondaar zich bekeert. De hemel is als een tribune om de aarde en kijkt naar hoe wij het er van afbrengen. En elke keer als er weer een schepsel van de Vader zich bekeert van de zonden, gaat er een wave van blijdschap door de hemelse tribune voor de heerlijke overwinning.

Het moet ons sterken in ons geloof, het moet ons vol van hoop maken om het hemelse verlangen werkelijkheid te laten worden in ons leven. Hoe vaak horen we niet dat een voetbalploeg een thuiswedstrijd heeft en dat daardoor de kans groter is dat deze ploeg wint. Een tribune vol van aanmoedigende supporters moet het thuisteam extra vleugels geven om te winnen.

Zo moeten wij het ook zien in ons geestelijk leven. Een tribune vol van supporters die ons aanmoedigen de strijd aan te gaan om te winnen. Jezus heeft het over een vrouw die een penning kwijt is en het hele huis op z’n kop zet om die ene penning te vinden. En als het gevonden is, is er enorme blijdschap over die penning. Zo staat de hemel achter ons en doet het alles zodat wij gevonden zullen worden, want wij zijn Gods penning, Gods schat.

Het moet ons sterken in geloof, zoveel kracht, zoveel aanmoediging, zoveel moeite om ons te bevrijden en rechtvaardig te maken. Hier kunnen we voor ons eigen leven niet lichtvaardig over doen, we zijn gered door onze Heere Jezus, zoveel inspanning en moeite is er gedaan om ons te bevrijden van de zonden. Laten we er helemaal in leven en laten we ons aangemoedigd voelen door deze hemelse tribune.

Maar zo moeten we ook kijken naar de mensen om ons heen. De hemel verlangt er naar dat ze worden gered en verlost. De hemel verlangt er naar om in een luid gejuich uit te barsten om de zondaar het Koninkrijk van God binnen gaat. God is voor ons en niet tegen ons, Hij zoekt hen die verloren zijn. Dit is Zijn verlangen en wij mogen met Hem hetzelfde verlangen hebben.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.