Het groeit

Lukas 13

17 En toen Hij dit zei, stonden al Zijn tegenstanders beschaamd en de hele menigte was blij om alle heerlijke dingen die door Hem gebeurden. 18 En Hij zei: Waaraan is het Koninkrijk van God gelijk en waarmee zal Ik het vergelijken? 19 Het is gelijk aan een mosterdzaad, dat iemand nam en in zijn tuin zaaide. En het groeide op en werd tot een grote boom en de vogels in de lucht maakten een nest in zijn takken. (Lukas 13:17-19)

De mensen zijn verheugd over de boodschap van Jezus. De boodschap die werkelijk bevrijding brengt. Het evangelie van het Koninkrijk van God. En Jezus ziet dat het Koninkrijk van God zich verspreid, de mensen beginnen het te begrijpen. De mensen beginnen in te zien dat het Koninkrijk van God werkelijk anders is dan wat ze al die tijd hebben geleerd. Het Koninkrijk van God is de plek waar Gods hart is geopenbaard.

En nu wil Jezus de mensen bemoedigen om hierin door te gaan. Dit is niet alles, ze moeten nu niet denken dat het eindstation is bereikt. Er is nog zoveel meer, het is zoveel groter dan men zich kan voorstellen. Deze blijdschap moeten ze omzetten in een honger naar meer, naar alles dat God heeft voor ons.

Jezus geeft de gelijkenis van het mosterdzaadje, op het moment dat iemand er naar verlangt dat het gaat groeien en daarom het dus in de tuin zaait, zal het uiteindelijk uitgroeien tot een boom die zelfs plaats heeft voor vogels om een nest te maken. Zo is het Koninkrijk van God, het is niet dat wij het laten groeien, het is dat wij er naar verlangen dat het groeit. En op het moment dat het verlangen er is zal het Koninkrijk van God groeien in ons leven en groter worden.

Jezus wil tegen de mensen zeggen dat ze dit moeten vasthouden, deze vreugde over het Koninkrijk van God dat voor hun neus is geopenbaard. Deze vreugde moeten ze door God laten groeien in hun leven en het zal zoveel meer worden, het zal groter worden dan ze ooit hadden gedacht toen ze het zaadje in de grond plantte.

Als wij echt willen dan ligt er een openbaring voor ons die ons hele leven kan beïnvloeden. Als wij echt willen kan het Koninkrijk van God in ons leven groeien en sterk worden als een boom. God laat het groeien, maar we moeten wel de vreugde van het evangelie ruimte geven om door te groeien tot een boom waar zelfs plek is voor vogels om een nest in te bouwen.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.