Het koninkrijk zoeken?

Lukas 12

29 En u, vraag niet wat u eten of wat u drinken zult, en wees niet verontrust. 30 Want naar al deze dingen zoeken de volken van de wereld. Uw Vader echter weet dat u deze dingen nodig hebt. 31 Maar zoek het Koninkrijk van God en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. (Lukas 12:29-31)

Weten wij wat het betekend om het Koninkrijk van God te zoeken? De kans is groot dat we het niet weten en dan is de kans ook groot dat we het niet doen. Jezus zet hier twee dingen tegenover elkaar, twee dingen die niet samen kunnen gaan.

Ongerust zijn, altijd maar weer nadenken over wat we met het leven moeten doen staat volgens Jezus in contrast met het zoeken naar het Koninkrijk van God. Mensen die altijd maar bezig zijn met deze wereld, hebben het druk met wat men vandaag moet eten of wat men vandaag weer moet doen om zichzelf te entertainen. Maar het zoeken naar het Koninkrijk van God is weten dat God Zich zorgen zal maken over deze dingen.

Onze zoektocht begint op het moment dat wij ons werkelijk realiseren dat God veel meer betrokken is bij ons leven dan ons zondags bezoek aan een gebouw waar we met allemaal gelijkdenkenden bij elkaar komen. Want dan beginnen we ons te realiseren dat God juist overal bij betrokken is. Hij kent elk onderdeel van ons leven en wil ons ook bij elk onderdeel helpen. En dat is een hele andere manier van leven.

Het zoeken van het Koninkrijk van God wordt dan een zoektocht naar Gods heerlijkheid, heiligheid, werkelijkheid, majesteit, goedheid en liefde in ons persoonlijke leven. Elk moment van de dag. Dan worden de dingen die in deze wereld belangrijk zijn opeens helemaal niets waard. Dan zoeken we met ons hele hart hoe we werkelijk samen kunnen wandelen met onze Vader.

Ons geestelijk leven is dan niet langer een lat-relatie met God, maar een verbondenheid en eenheid met Hem 24 uur per dag. En dat is het om te zoeken naar Koninkrijk van God.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.