Een wereld van verschil

Lukas 12

29 En u, vraag niet wat u eten of wat u drinken zult, en wees niet verontrust. 30 Want naar al deze dingen zoeken de volken van de wereld. Uw Vader echter weet dat u deze dingen nodig hebt. (Lukas 12:29-30)

Wij zijn uniek. De hele religie discussie is een nutteloze discussie. Het christendom is niet te vergelijken met een andere religie. Hoe graag men dat ook wil doen, hoe graag men er ook studies aan wil weiden, een echte christen is anders dan de rest.

Denk aan de moslim extremisten, in werkelijkheid zijn ze helemaal niet anders dan de rest van de wereld. Ze hangen een denkwijze aan waarvan zij overtuigd zijn en hun handelen rechtvaardigen, maar als je naar hun hart kijkt is het net zo verdorven als de rest van de wereld.

De boodschap die Jezus ons hier geeft is de kern van het evangelie. Al die zorgen over de dagelijkse beslommeringen, al die onrust over wat wij moeten bereiken met ons leven, de hele wereld is daar mee bezig. Maar wij zijn anders, wij kunnen gerust zijn want we weten dat de Vader precies weet wat wij nodig hebben. De Vader zorgt voor ons als een vader, de Vader weet wat er in ons hart om gaat en wat onze verlangens zijn.

En dat is nu geloof. Wij hebben geloof tot een geschreven belijdenis gemaakt die we als het ware moeten ondertekenen. Maar werkelijk geloof heeft, wat Jezus hier zegt, in het hart. En dat maakt ons leven een hemelsbreed verschil met dat van de wereld. In alle omstandigheden weten we dat God in controle is, God is bij ons. We hoeven onze situatie niet krampachtig vast te houden, wat er ook gebeurd in ons leven God is daar met ons.

En het is werkelijk een verschil met de wereld. Niet een verschil met hoe wij praten, maar een verschil met hoe wij in het leven staan. Nooit meer zorgen, nooit meer klagen, wat onze omstandigheden ook zijn. Want wij weten dat God echt weet wat er met ons gebeurd en dat Hij alles in Zijn handen heeft.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.