Koorts

Lukas 4

39 En Hij boog Zich over haar heen en bestrafte de koorts en die verliet haar. Zij stond onmiddellijk op en diende hen. (Lukas 4:39)

We leven in het rijke westen. Een groot deel van de overheidsuitgaven gaan naar de gezondheidszorg. We moeten strijden om gezond te blijven, vanaf de geboorte proberen we er alles aan te doen om zo gezond mogelijk te blijven. En bij het lezen van deze woorden zullen de meeste mensen niet eens verbaasd staan, dit is toch normaal.

En dat is het frustrerende, het is zo normaal. Er zullen lezers afhaken omdat dit aanvoelt als iets waar we mee geboren zijn en daar willen we niet mee geconfronteerd worden. Wij christenen lopen vooraan als het gaat om medische hulp aan mensen. Waarom gaat er nu geen lampje branden als Jezus hier Zijn macht laat zien bij een koorts?

41 En zij vreesden met grote vrees en zeiden tegen elkaar: Wie is Deze toch, dat zelfs de wind en de zee Hem gehoorzaam zijn? (Markus 4:39)

Dit vinden we een fantastisch verhaal, zelfs de wind gehoorzaamd naar Jezus, dat is pas macht. Maar dezelfde macht wordt hier geopenbaard op het moment dat Hij de koorts bestraft. Er is geen verschil, voor Jezus is het hetzelfde. Hij heeft alle macht in de hemel en op aarde, niets is voor Hem onmogelijk. Geloven we dat?

Hoe schiep God de schepping? Met Zijn woorden, Hij sprak en het was er. Hoe geneest Jezus de schoonmoeder van Simon? Met Zijn woorden, Hij sprak en ze was genezen. Wie zijn wij dan dat we denken dat wij het zelf wel kunnen, dat we zelf het antwoord hebben op ziekten en andere problemen?

Een koorts, dat was alles, maar het moest verdwijnen in de autoriteit van Jezus. En wij hebben diezelfde autoriteit ontvangen, wij mogen ook spreken. Koorts verdwijn. Dit gaat niet om wereldse macht, dit gaat om de kracht van God op ons leven om vrijheid te geven, om verlossing te geven. Dat is waar het om gaat, dat is waarom Jezus gezalfd was en dat is waarom wij de Heilige Geest hebben ontvangen.

Als we als christenen dit beginnen te begrijpen, kunnen we zoveel meer doen, dan dat we nu voor elkaar krijgen met alle goede activiteiten.

This entry was posted in 41 Markus, 42 Lukas. Bookmark the permalink.