Het innerlijk

Efeze 3

16 opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens, 17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent, (Efeze 3:14-16)

Wij leven in een maatschappij waar het niet meer om de innerlijke mens draait. We kijken naar de buitenkant, we zoeken naar wat goed voelt, maar de innerlijke mens houden we overal buiten of vullen het met surrogaat. En dit is onder christenen net zo’n groot probleem, het geloof moet ons vooral voordeel geven, of respect.

Wanneer Jezus in ons leven komt, komt Hij om ons innerlijk te sterken. Het gaat Hem in de eerste plaats niet om wat we hebben of wat we voelen. Het gaat Jezus om de kern van ons leven, het fundament. Jezus is niet gekomen als een pleister, maar is gekomen om er voor te zorgen dat er nooit wonden komen. Het gaat om waarin wij geworteld zijn, waarop ons leven is gebouwd.

Zo vaak zoeken we God in ziekte of in depressiviteit, we zoeken God als een pleister voor onze wonden. Maar God wil juist de kern van de problemen aanpakken door onze innerlijke drijfveer te genezen en te bevrijden. Jezus wil in ons wonen en ons innerlijk kracht geven om in dit leven te staan in de rijkdom van Zijn heerlijkheid.

Er is een link tussen Zijn Geest en ons innerlijk leven. We moeten zoeken, niet met yoga of andere mediterende surrogaat oplossingen, maar zoeken naar Gods Geest die Hij ons beloofd heeft. God wil met ons communiceren maar dan alleen met de kern van wie wij zijn. Niet met de persoon die wij graag willen laten zien aan deze wereld, maar met het diepste van ons wezen.

Dit is geen hocus pocus waar we bang voor hoeven te zijn. De geestelijke wereld bestaat werkelijk en God wil ons daar juist sterk maken door de rijkdom van Zijn kracht. Juist daar moet er wat gebeuren in ons leven omdat het de wortel en het fundament is waaruit de rest van ons leven zichtbaar zal worden.

 

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.