Dat wat nog moet komen

Efeze 3

4 waaraan u, als u dit leest, mijn inzicht kunt bemerken in het geheimenis van Christus), 5 dat in andere tijden niet bekendgemaakt is aan de mensenkinderen, zoals het nu geopenbaard is aan Zijn heilige apostelen en profeten door de Geest, 6 namelijk dat de heidenen mede-erfgenamen zijn en tot hetzelfde lichaam behoren en mededeelgenoten zijn van Zijn belofte in Christus, door het Evangelie, (Efeze 3:4-6)

Wij moeten nu niet denken dat God alles al heeft geopenbaard. Als dat zo was dan was het bijbelboek Openbaring heel anders geschreven. God kiest er voor om Zijn plannen op een bepaald moment te openbaren. Voor een lange tijd had Hij verborgen gehouden het plan dat wij nu weten en dat heeft Hij aan de profeten en de apostelen toen heeft geopenbaard.

Ik ben er van overtuigd dat er nog zoveel meer is dat nog geheim is voor de wereld. Er staat ons nog zoveel te wachten waar wij geen weet van hebben maar die God op het juiste moment zal openbaren. Met dit in ons achterhoofd moeten we vol verwachting leven voor wat er nog gaat komen.

God heeft ons in Jezus geopenbaard dat Hij met de hele wereld verder wil. Wij zijn ook onderdeel geworden van al die beloften die God heeft gegeven aan het volk Israel. En ook al betekent dit niet zoveel meer voor ons omdat wij er mee opgevoed zijn en het niet zo bijzonder is, het is wel een les voor ons.

God kan voor ons onverwachte dingen doen. We moeten open staan voor plannen die God heeft met deze wereld en met ons leven. We moeten open staan in de Heilige Geest, niet open staan voor valse leugens.

Laten we net als de wijze maagden het nieuwe verwachten van Jezus. Ik weet dat er in zoveel christenen een verlangen leeft, naar het nieuwe van God. Net als de profeten broeit het van binnen in het hart maar ze wisten niet wat het was. Pas toen Jezus gekomen was om het evangelie te verkondigen begreep men wat er in het hart leefden, het was geopenbaard.

De geest van profetie die in de kerk hoort te wonen zal altijd spreken over het werk van God. Het werk dat is gedaan, het werk dat nu bezig en het werk dat God gaat doen. Ook in onze tijd moeten we luisteren naar de Heilige Geest en zoeken naar het werk van God dat nog gaat komen. Met een hart van verlangen naar God kijken.

 

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.