1 oplossing

Efeze 2

17 En bij Zijn komst heeft Hij door het Evangelie vrede verkondigd aan u die veraf was, en aan hen die dichtbij waren. 18 Want door Hem hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader. (Efeze 2:17-18)

Voor de joden en de heidenen is er nu 1 oplossing. Het doel is dat we toegang hebben tot de Vader, dat we uit Hem leven. En door één Geest hebben we die toegang. Daar hebben we geen wet voor nodig, daar hebben we geloof voor nodig, vertrouwen in Jezus.

Jezus meet met maar één maat, het geloof en dat kunnen we lezen in vers 17. Want wat Jezus bracht is de goede boodschap, een boodschap die vrede verkondigde. Een vrede van eenheid over de hele wereld en een vrede van eenheid met God. En deze boodschap is nu voor iedereen, en alles wat we hoeven te doen is er op te vertrouwen.

Want dat is het punt bij het evangelie. Het woord evangelie betekent ‘goede boodschap’. En Jezus heeft die goede boodschap verteld en laten zien. En wij hoeven daar alleen maar in te geloven. Wij mogen er op vertrouwen dat deze boodschap werkelijk een goede boodschap is.

Want bij het vertrouwen op die boodschap ontvangen wij de Heilige Geest. En die Geest reinigt ons en brengt ons voor de troon van God. En dat is voor iedereen, er is geen verschil tussen jood of heiden.

Als we hierover diep nadenken dan begrijpen we hoe diep God gaat om iedereen er bij te betrekken. God wil er alles aan doen om iedereen hier op aarde de kans te geven de blijde boodschap aan te nemen. Hoe kritisch we er ook naar kunnen kijken, ik ben er van overtuigd dat als we voor Gods troon staan we pas inzien hoe rechtvaardig en vol van liefde God is. Zijn oordeel zal perfect zijn en als Zijn evangelie perfect is.

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.