Vergeving van overtredingen

Efeze 1

7 In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade, 8 die Hij ons overvloedig geschonken heeft, in alle wijsheid en bedachtzaamheid, (Efeze 1:7-8)

Het bloed van Jezus kan zo afgezaagd worden. De woorden: ‘het bloed van Jezus reinigt ons van alle zonden’, kunnen soms alleen nog maar woorden zijn zonder gevoel. Het probleem zit hem niet in de kracht van het bloed want die blijft altijd hetzelfde. Het probleem zit hem in ons begrip van de persoon achter het bloed.

In de vorige overdenking hebben we kunnen lezen dat God overvloedig is in Zijn genade. Er is overdaad aan Zijn liefde voor iedereen die hem wil ontvangen. Dit betekent dat Gods hart overvol is van genade. Met dit hart heeft God Jezus aan het kruis laten hangen zodat wij in Jezus verlossing kunnen hebben.

In Jezus hebben we de verlossing, Jezus heeft betaald waar wij moesten betalen. En dat komt uit de overvloed van Gods genade. Het werk van Jezus laat zien dat Gods hart niets liever wil dan ons vergeven en verlossen van deze zonden. Het bloed van Jezus laat altijd zien dat Gods hart klaar staat om ons met open armen te ontvangen zonder terug te kijken naar wat wij fout hebben gedaan.

In Jezus hebben wij de verlossing. In Jezus heeft God Zijn genade aan ons laten zien. In Jezus kunnen wij wandelen als mensen die werkelijk vrij zijn. In Jezus. Jezus heeft het vuile werk voor ons opgeknapt en wij mogen nu samen met Hem wandelen in de verlossing door Gods genade. Voor God is het niet alleen voldoende dat niet wij maar Jezus het heeft betaald, maar het is meer dan wat wij ooit hadden kunnen doen.

Alles wat wij ooit gedaan hebben, alle overtredingen hangen niet langer als een last aan ons geweten. We zijn verlost door het bloed van Jezus. In Jezus, in wat Hij voor ons gedaan heeft zijn wij nu nieuwe mensen.

Kijk niet langer naar je verleden, want dan verdienen we helemaal niets. Kijk naar Jezus, in Hem kijkt God naar ons. Gods genade, het bloed van Jezus, alles is er voor ons om verlost door het leven te gaan.

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.