Jezus vertrek

Johannes 16

5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u gesproken heb, heeft de droefheid uw hart vervuld. 7 Maar Ik zeg u de waarheid: Het is nuttig voor u dat Ik wegga, want als Ik niet wegga, zal de Trooster niet naar u toe komen; maar als Ik heenga, zal Ik Hem naar u toe zenden. (Johannes 16:5-7)

De discipelen horen alleen maar dat Jezus weggaat en daar worden ze treurig van. Maar Jezus laat hen weten dat het onterecht is. Als ze nu gewoon zouden vragen waar Jezus naar toe gaat dan zou het allemaal duidelijk worden. Maar het enige wat ze zien is het vertrek van Jezus, ze willen niet zonder Jezus.

Herkenbaar, we zien alleen maar problemen, maar we zien niet het plan dat God heeft voor de toekomst. Soms moet er wat afgebroken worden om iets mooiers op te bouwen. En dat is hier zeker het geval. Het werk van Jezus is klaar, hoe mooi en goed het ook is dat de discipelen dichtbij Jezus zijn. Maar het werk van Jezus gaat ergens anders door op een veel grotere schaal.

De Heilige Geest zal het werk van de Jezus hier op aarde overnemen, maar dan bij een ieder die Hem wil ontvangen. Jezus zal in ons komen wonen en dus heel dicht bij ons zijn in de Heilige Geest.

Soms kunnen we met jaloezie kijken naar de discipelen die zo dicht bij Jezus hebben mogen zijn, maar toch staat dat in schril contrast met wat wij hebben ontvangen. De Heilige Geest doet veel meer in ons leven dan Jezus kon doen terwijl Hij hier op aarde was.

Wij kunnen met Jezus wandelen zoals de discipelen met Jezus aan het wandelen waren na Zijn hemelvaart. En dat is een stapje dichterbij dan voor Zijn hemelvaart. Dit moeten we ons realiseren, wij zijn dichter bij Jezus dan de mensen die met Hem hier op aarde hebben gewandeld. Jezus leeft in ons en wij mogen Zijn liefde ervaren van binnen.

Wij hebben niet het verdriet dat Jezus bij ons vandaan gaat, maar hebben wij wel het verdriet als Jezus niet dichtbij is? Als wij naar de wereld gaan om daar de verboden vruchten te proeven, voelen wij dan de afstand met Jezus? Verlang naar Zijn aanwezigheid, verlang naar Zijn hart in jouw leven. En je zult Hem meer ervaren dan wanneer Hij hier op aarde zou zijn geweest.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.