In Jezus blijven

Johannes 15

5 Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. 6 Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand. 7 Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. (Johannes 15:5-7)

Mensen die het wereldse denken in zich hebben, lezen vers 7 met hele andere ogen dan mensen die Gods hart hebben. We kunnen wel christen zijn, maar als we het werelds denken in ons hart hebben dan komen er allemaal voorwaarden in ons naar boven. Want we weten dat de wereld vol van zichzelf is en dat wat we zullen vragen voor eigen gewin is.

Maar wat we dan niet moeten doen is juist die extra voorwaarden toevoegen om deze belofte tegen zichzelf te beschermen. Deze belofte blijft staan, en alles wat we vragen zal ons ten deel vragen. Er is maar een voorwaarde en die heeft Jezus zelf gegeven. Het zijn de mensen met Gods hart in hen die het kunnen vragen.

Iedereen die vasthoudt aan Jezus en Zijn leven in zich laat vloeien, kan zich beroepen op deze belofte. Mensen met het werelds denken (ook vele christenen) blijven niet in Jezus, zij gaan hun eigen weg in eigen kracht. Zij zullen ook uit Jezus getrokken worden en worden vernietigd. Zij hebben geen deel aan het koninkrijk van Jezus.

Maar als wij in Jezus blijven, ons vasthouden aan Hem en Zijn beloften, dan zullen we alles kunnen vragen en Jezus zal ons antwoorden. We zijn dan vol van het hart van God en hebben Zijn liefde in ons wonen. We doen dan dezelfde werken als Jezus, in Zijn kracht, want alles zal ons ten deel vallen.

Als we in Jezus zijn, hebben we Zijn hart. We verlangen naar hetzelfde naar waar Hij verlangt. We hopen en bidden voor hetzelfde doel als dat Jezus heeft. We kunnen Hem alles vragen en Hij zal het ons ten deel laten vallen. Het heeft geen zin om voorwaarden te stellen aan deze belofte, we moeten in Jezus blijven, Zijn hart in ons laten leven, dat is de voorwaarde. Als wereldse christenen kunnen we nog zoveel vragen maar het zal niet worden beantwoordt. We moeten in Jezus blijven, dat is het antwoord.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.