Een rank

Johannes 15

1 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. 2 Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt. (Johannes 15:1-2)

Een beeld van een boodschap die Jezus eigenlijk de hele tijd al wil vertellen. Ik ben het brood des levens, Ik ben de weg, Ik ben de ware wijnstok. Als wij ons helemaal overgeven aan Jezus komen we uit bij de God van hemel en aarde. Alleen in Jezus kunnen we het leven vinden dat bedoeld is voor ons.

In Jezus is de kracht voor het leven om werkelijk hemelse vrucht te dragen. De vrucht waar Jezus het hier over heeft, is niet de vrucht van bekeerlingen, dit is de vrucht van ons leven. Gaan wij vruchten dragen die uit Jezus voortkomen? Gaat onze relatie met Jezus werkelijk zichtbaar worden in ons leven?

Als wij in Jezus zijn dan moeten wij Hem door ons laten werken, dan moet Zijn kracht door ons heen sijpelen en vruchten gaan dragen. In Hem alleen kunnen wij worden gereinigd, geheiligd worden. In Hem alleen kunnen we het nieuwe leven ervaren waarin we de vruchten van Jezus zien in ons leven.

Heel simpel gezegd, als onze relatie met Jezus geen effect heeft op ons leven dan zal wij worden weggenomen van Jezus. Maar als ons leven echt vrucht begint te dragen zullen we alleen maar verder gaan in die reiniging en zal de Vader ons daarin helpen. Wij worden schoongemaakt door de hand van God.

Draag jij vrucht in jouw relatie met Jezus? Is het werk van Jezus zichtbaar in jouw leven? Dat is de vraag die we onszelf moeten stellen. In Jezus moeten we leven, Zijn leven moet door ons leven en vrucht dragen. Het veranderd ons en maakt ons rein.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.