Nooit alleen

Johannes 14

18 Ik zal u niet als wezen achterlaten; Ik kom weer naar u toe. 19 Nog een korte tijd en de wereld zal Mij niet meer zien, maar u zult Mij zien, want Ik leef en u zult leven. 20 Op die dag zult u inzien dat Ik in Mijn Vader ben, en u in Mij, en Ik in u. (Johannes 14:18-20)

Ervaar jij de aanwezigheid van Jezus? Het is wel Zijn belofte dat Hij bij ons zal blijven. Jezus zal onzichtbaar worden voor de wereld, maar Jezus zal in ons komen wonen en Hij zal altijd bij ons blijven. We zullen Hem zien, want Hij leeft en dat is de reden waarom wij leven. Het is het nieuwe koninkrijk, het nieuwe leven.

Op die dag zullen we begrijpen hoe dicht wij bij Jezus en de Vader zijn. Op die dag zullen we begrijpen dat we nooit meer alleen zijn maar altijd zal Hij bij ons zijn in alle omstandigheden. We zullen inzien dat het werk van Jezus veel verder gaat dan het afwassen van onze zonden, Hij geeft ons eeuwig leven in dit leven.

Wij hebben Jezus niet meegemaakt zoals de discipelen Jezus hebben meegemaakt. Ze mochten naast Hem wandelen, ze zagen de liefde die Hij had voor de mensen. Iedereen kon het zien. Maar Jezus laat ons weten dat dit wandelen met Jezus ondergeschikt is aan het wandelen met Jezus zoals wij dat nu mogen doen. Het is onmogelijk voor de wereld om Jezus te zien, maar wij mogen Hem wel zien.

Dit zijn geen teksten om over te struikelen of moeilijk te doen. Dit zijn beloften uit de mond van Jezus waar wij onszelf aan vast moeten houden. Dit moet de werkelijkheid zijn in ons leven. Dit moet de werkelijkheid zijn van elke dag. Alleen dan hebben we het leven ontvangen dat Jezus geeft.

‘Geen zorgen, ik zal niet meer bij jullie zijn zoals het geweest is, het zal alleen maar beter worden. Ik zal bij jullie komen in de Geest en wij zullen een zijn, net als ik met de Vader een ben.’ Wat een belofte, wat een leven mogen wij hebben met Jezus. Dank U Vader.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.