Alles geven

Johannes 12

1 Jezus dan kwam zes dagen voor het Pascha in Bethanië, waar Lazarus was, die gestorven was maar die Hij uit de doden opgewekt had. 2 Zij nu bereidden daar een maaltijd voor Hem, en Martha bediende; en Lazarus was een van hen die met Hem aanlagen. 3 Maria dan nam een pond zuivere narduszalf van zeer grote waarde, zalfde de voeten van Jezus en droogde Zijn voeten met haar haren af; en het huis werd vervuld met de geur van de zalf. (Johannes 12:1-3)

Dit is een van de meest intrigerende momenten van mensen die aan Jezus hun liefde voor Hem laten zien. Maria laat hier respect, waardigheid en eer aan Jezus zien. Het is een moment waar Maria diep over nagedacht heeft en aan Jezus zoveel eer en liefde wil bewijzen, dat ze extreme dingen doet.

We hoeven niet bang te zijn dat we teveel doen voor Jezus. Het enige waar we bang voor moeten zijn is onze motivatie. Maria had maar een motivatie en dat is haar liefde voor haar Meester. Jezus verdient alle eer en waardigheid, daarom is zij bereidt om dit te offeren aan Jezus.

En wij, hoezeer zijn wij bereidt om ons leven te offeren aan Jezus? Veel mensen zouden dat niet weten. Ze vragen zich niet af wat ze voor Jezus zouden kunnen doen. Deze actie van Maria komt niet zomaar uit het niets. Zij heeft altijd Jezus willen leren kennen, ze heeft altijd bij Hem willen zijn. Uit dit verlangen komt deze actie.

En als we verder lezen, dan weten we dat Maria hier een hele diepe betekenis aan heeft gegeven. Ze weet precies wat ze doet. zij heeft goed geluisterd naar alles wat Jezus haar heeft verteld. Ze weet wat er gaat gebeuren en dat maakt haar vol van passie voor Jezus.

Zo’n daad komt niet uit een leven waar we vol zijn van deze wereld. Jezus is het waard dat wij zo leven voor Hem, en dat moet komen uit een hart dat zoekt naar Hem. Deze daad van Maria moet niet op zichzelf staan het moet de hele kerk zijn die zo vol van verlangen is naar Jezus. Laten we daarom zoeken naar de weg waarmee we Jezus alle eer kunnen bewijzen van ons leven.

 

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.