Vechten tegen God

Johannes 8

40 Maar nu probeert u Mij te doden, een Mens Die de waarheid tot u gesproken heeft, die Ik van God gehoord heb. Dat deed Abraham niet. 41 U doet de werken van uw vader. Zij zeiden dan tegen Hem: Wij zijn niet geboren uit hoererij; wij hebben één Vader, namelijk God. 42 Jezus dan zei tegen hen: Als God uw Vader was, zou u Mij liefhebben; want Ik ben van God uitgegaan en gekomen. Want Ik ben ook niet uit Mijzelf gekomen, maar Hij heeft Mij gezonden. (Johannes 8:40-42)

Het draait om ons gedrag. Wie wij zijn is te zien aan de vruchten van ons leven en dat moeten we serieus nemen. Vandaag de dag met alle (sociale) media draait het meer om wat wij van onszelf maken. Hoe wij onszelf presenteren bepaald wat andere mensen over ons denken en hoe wij over onszelf denken.

De joodse leiders hebben zichzelf gepresenteerd als de autoriteit op het religieuze gebied. En zo zijn ze ook over het algemeen geaccepteerd en zo ziet men zichzelf. En in die positie zijn de joodse leiders er heilig van overtuigd dat ze God een dienst bewijzen door Jezus uit de weg te ruimen. Maar hun overtuiging is gebaseerd op een leugen.

In ons leven moeten we heel bewust leven. En deze zin moeten we heel letterlijk nemen. In deze vluchtige tijd is het de maatschappij, ons werk en de leugen van de duivel die ons leven leidt. Vaak doen we dingen waar we achteraf helemaal niets van begrijpen. We vragen onszelf af: ‘Hoe heb ik dat kunnen doen?’ Dat is de brede weg, we volgen het blindelings, maar zijn ons niet bewust van wat we werkelijk doen.

In die situatie leven de joodse leiders. Ze volgen blindelings de leugen van de duivel, hij is hun vader. Ze realiseren zich dit niet, maar daardoor gaan ze zo ver dat ze zelfs de Zoon, van de God die zij pretenderen te dienen willen doden. Wat kan de leugen allemaal met ons doen? Hoever kunnen wij in onze religieuze trots vechten tegen God?

Want dat is wat wij doen als wij de leugen volgen van de duivel. Leef bewust, niet in je uiterlijk maar je innerlijk. Volg Jezus in je leven zodat de waarheid je vrij mag zetten. Want in de leugen zou het zo maar kunnen dat we vechten tegen het plan dat God heeft met ons leven.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.