Hemels leven

Johannes 8

22 De Joden nu zeiden: Hij zal toch Zichzelf niet doden, omdat Hij zegt: Waar Ik heenga, kunt u niet komen? 23 En Hij zei tegen hen: U bent van beneden, Ik ben van boven; u bent van deze wereld, Ik ben niet van deze wereld. 24 Ik heb u dan gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat Ik het ben, zult u in uw zonden sterven. 25 Zij zeiden dan tegen Hem: Wie bent U? En Jezus zei tegen hen: Wat Ik u vanaf het begin al zeg. (Johannes 8:22-25)

Het gaat er maar niet in bij de joden. Ik hoop werkelijk dat jij niet zo bent, dat je niet wilt luisteren en eerlijk durft te zijn naar de Vader. Ze draaien maar om de waarheid heen om het maar niet onder ogen te zien. Soms is het gewoon goed om naar de Vader te gaan en het aan Hem te vragen.

Ook al zijn wij in ons hart nog zo sterk overtuigd van ons gelijk, het is nooit slecht om het aan God te vragen. Het getuigt van meer geloof als wij vragen aan God of Hij nu de God van de Islam is of van Christenen, dan wanneer wij stomweg vast blijven houden aan onze nietige theologie. Het is geen twijfel om eerlijk te zijn naar God en te vragen Wie hij werkelijk is.

Jezus is altijd duidelijk geweest, Hij is door God gezonden, Hij is de Zoon van God. En om dit werkelijk te begrijpen moeten we vanuit Zijn perspectief gaan kijken. Wat is het verlangen van God? Jezus komt daar vandaan, Hij komt van de plek waar Zijn Vader is. Deze werkelijkheid is meer werkelijk en omvat meer van ons bestaan dan hier beneden.

18 Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn van het ogenblik, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig. (2 Korinthe 4:18)

Om in de waarheid te leven moeten wij onze ogen richten op wat we niet kunnen zien. We moeten ons richten op het hemelse leven dat ons te wachten staat in Jezus. Alles wat we hier nu zien is nauwelijks werkelijkheid, het werkelijke leven staat ons nog te wachten. En zo leefde Jezus hier op aarde, Hij wist dat Hij van boven was en daar weer terug zal keren. Het leven hier op aarde was niet meer dan een opdracht van de Vader om ons ook in dat leven te brengen. Wij moeten uit dit leven stappen en ons op God richten alles wat we doen.

This entry was posted in 43 Johannes, 47 2 Korinthe. Bookmark the permalink.