Brood van de bakker

Johannes 6

34 Zij zeiden dan tegen Hem: Heere, geef ons altijd dat brood. 35 En Jezus zei tegen hen: Ik ben het Brood des levens; wie tot Mij komt, zal beslist geen honger hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst hebben. 36 Maar Ik heb u gezegd dat u Mij wel gezien hebt, en toch gelooft u niet. (Johannes 6:34-36)

Mensen die vast zitten aan het leven hier op aarde kunnen daar moeilijk uitkomen. Als we alleen maar met het perspectief van deze wereld leven kunnen we ons moeilijk indenken hoe we anders kunnen leven. Daarom moet iedereen worden gered, of we nu in een christelijk gezin zijn opgegroeid of dat we diep in de put terecht komen. Allemaal moeten we verlost worden van deze wereld en zijn leugen.

Verschillende keren heeft Jezus al duidelijk gemaakt dat de mensen moeten gaan zoeken naar een andere bron voor hun leven. Ze moeten niet vast zitten aan het aardse verlangen maar zoeken naar het plan van God voor hun leven. Maar de mensen kijken niet verder dan het natuurlijke beeld van brood. Maar Jezus wil juist dat ze begrijpen dat het brood waar Hij het over heeft het geestelijke leven is.

Jezus biedt Zichzelf aan als de werkelijk bron van het leven. Jezus is het brood (voeding) voor het echte leven. Als we bij Hem komen hebben we nooit meer honger en nooit meer dorst. Maar de beslissing die we moeten nemen is dat we in alles op Jezus gaan vertrouwen voor ons leven.

Het probleem van deze tijd is dat we denken dat we verlost moeten worden van de zonden die we hebben gedaan. Geloven is slechts een erkennen dat Jezus is gestorven voor die zonden, dus zijn we gered. Maar Jezus wil in deze verzen duidelijk maken dat we Hem de Heer en Meester van ons leven moeten maken, alleen dan zijn we gered.

Dus zo dom zijn de joden die met Jezus praten niet. Ze denken precies hetzelfde als de kerk vandaag. Wij kijken net als hen niet verder dan het brood dat we bij de bakker halen. Dit leven dat we nu leven is waar we naar zoeken en niet de Jezus die ons het eeuwige leven nu wil geven.

Wij gaan wekelijks naar de kerk, lezen dagelijks uit de bijbel en nog steeds zijn we net zo blind als deze mensen die om het manna uit de hemel vragen. Wij laten Jezus ook niet binnen in ons leven om de kracht van ons leven te zijn. Want dat betekend het om te zoeken naar het voedsel dat uit de hemel komt.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.