Hemelse dingen

Johannes 3

11 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wij spreken over wat Wij weten en getuigen van wat Wij gezien hebben, en toch neemt u Ons getuigenis niet aan. 12 Als Ik aardse dingen tegen u zei en u niet gelooft, hoe zult u geloven als Ik hemelse dingen tegen u zeg? (Johannes 3:11-12)

Wij als echte kerkgangers zijn erg kritisch over wat wij horen. We luisteren naar een dominee en bepalen zelf of hij goed of slecht heeft gepreekt. We filteren zijn boodschap door een persoonlijk filter van wat wij interessant vinden of niet. Niet echt de juiste houding om open te staan voor het woord van God.

God wil namelijk spreken tot ons, via andere mensen, via de bijbel en via Zijn Geest. Maar als wij vasthouden aan dit filter dat we hebben gevormd in ons leven zullen we nooit echt het woord van God kunnen horen. Jezus zei dit ook tegen Nicodemus. Nicodemus had al moeite met de gewone aardse openbaringen van God, hoe kan hij dan ooit de heerlijkheid van God zien?

Ons beperkte verstand kan nooit omvatten wat God allemaal wil openbaren aan ons. Maar toch zijn wij zo arrogant dat alles wat God tegen ons wil zeggen langs de lat van ons verstand moet. De lat komt er misschien door onze opvoeding, of ons onderwijs, maar God spreekt nog steeds en daar moeten we open voor staan.

De geestelijke leiders in de tijd van Jezus zijn echt niet zo anders dan wij christenen vandaag. Ook vandaag gebruikt de duivel dezelfde tactiek om ons bij God vandaan te houden. God spreekt ook vandaag nog, ook als we al oud zijn, God spreekt. Hij wil ons verstand vernieuwen met Zijn waarheid en ons vullen met het rijke evangelie.

Als wij al het aardse niet kunnen accepteren van Jezus, hoe zullen wij dan ooit het hemelse kunnen zien? Het is tijd dat er mensen zijn die opstaan en zoeken naar de hele waarheid. God wil tot ons spreken, bid tot Hem voor Zijn openbaringen. Open je hart voor Zijn woorden.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.