Up to date

Misschien een rare vergelijking maar het dekt wel de lading. We moeten onze computer elke keer beschermen met de nieuwste anti-virus software om te voorkomen dat de computer dingen gaat doen die we niet willen. Elke update moet worden geinstalleerd zodat de nieuwste virus onze computer niet kan infecteren.

Zo moeten wij ook de duivel zien, als een virus die elke weg zoekt om binnen te komen in ons leven. Het is een gevecht dat de rest van ons leven doorgaat. Een gevecht waarin we ons wapenrusting geen moment mogen laten zakken of we zijn te laat.

16 Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen. (Efeze 6:16)

Wij moeten ons vertrouwen (geloof) op God blijven voeden, zodat we sterk blijven staan in het leven. Wij kunnen het schild niet laten zakken, maar moeten ons hart blijven richten op God. De tactiek van de duivel zal altijd hetzelfde blijven. Hij wil ons beeld van God veranderen zoals hij dat deed bij Eva. Maar elke keer zullen het weer nieuwe leugens zijn.

Het nieuwe testament staat vol met deze boodschap. Altijd worden we opgeroepen om sterk te blijven staan in ons vertrouwen op God. We moeten volharden. Dit moeten we serieus nemen en niet langer ons leven in de waagschaal van het leven leggen. Zoals een kind niet met vuur mag spelen omdat het gevaarlijk is, moeten wij ook niet met vuur spelen en leven op het randje van wat goed is.

Paulus is hier serieus, we moeten ons wapenen tegen het kwaad.

12 Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. (Efeze 6:12)

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.