Daarom (2)

13 Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden. (Efeze 6:13)

Een andere ‘daarom’. Paulus zet aan het einde van zijn brief aan de gemeente van Efeze een sterke waarschuwing voor ons praktisch leven. We moeten onze geestelijke wapenusting aandoen. Maar nogmaals dit is geen wet of een regel die we domweg moeten opvolgen, er staat een ‘daarom’ voor. Paulus geeft een heftige reden voor ons om de geestelijke wapenrusting aan te doen.

12 Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. (Efeze 6:12)

In deze wereld waarin we nu leven hebben we een heftige strijd te gaan. Het spel van het leven is niet het spelletje dat we nu spelen, het spelletje van vlees en bloed. Het echte leven is de strijd tegen het geestelijke kwaad dat ons probeert te  verleiden.

DAAROM moeten wij de geestelijke wapenrusting aantrekken. Het is niet zomaar een leuk verhaaltje voor op de zondagschool dit is een keuze van leven of dood. Gaan wij ons leven door als geestelijke strijders die er alles aan doen om onze geestelijk wapenrusting in top conditie te houden? Dat is de ‘daarom’ van Paulus.

18 terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen. (Efeze 6:18)

Misschien kunnen we ons geen leven voorstellen dat draait om gebed en waakzaamheid. We leven in een wereld die doorgaat en niet even op ons wil wachten. Er is geen tijd om waakzaam te zijn, maar we moeten de reden voor ogen houden. Waarom? Omdat we nu eenmaal in de strijd staan van leven en dood.

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.