Leugens over God

4 Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven. 5 Maar God weet  dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend. (Genesis 3:4-5)

De duivel wil niet dat wij de waarheid over God weten. Hij heeft het liefst dat wij God helemaal niet kennen, maar als wij Hem proberen te kennen dan maar liever wat leugens er tussen door. En door die leugens wil de duivel dat wij niet op God kunnen vertrouwen.

De slang probeert de vrouw er van te overtuigen dat God niet te vertrouwen is. God speelt maar een spelletje met ons en ons leven. Hij geeft niet om ons, maar wil ons manipuleren en gebruiken. Als we dit gaan geloven zullen wij net als Eva God ook wantrouwen, al lijkt het zo onschuldig.

2 En de vrouw zei tegen de slang: Van de vrucht van de bomen in de hof mogen wij eten, 3 maar van de vrucht van de boom die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: U mag daarvan niet eten en hem niet aanraken, anders sterft u. (Genesis 3:2-3)

Het is het woord van God tegen het woord van de duivel. Maar welk woord geloven we. De duivel wil het woord zo brengen dat we er beter van worden als we in zijn woorden geloven. Uiteindelijk is het toch het woord van God dat ons vrij maakt.

Wij kunnen dit toepassen in ons eigen leven. Ik kan in mijn eigen leven soms leugens aanwijzen. Het zijn woorden die bij de duivel vandaan komen. We moeten sterk zijn en dicht bij God blijven om altijd in de waarheid te kunnen blijven.

This entry was posted in 01 Genesis. Bookmark the permalink.