Volharding van de heiligen

12   Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen. (Openbaring 14:12)

De engelen kondigen het laatste oordeel van God aan. En bij dit laatste oordeel zal de VOLHARDING van de heiligen worden geopenbaard. Bij het laatste oordeel zal iedereen op zijn daden worden beoordeeld.

Soms proberen wij Christenen hier op aarde al erkenning te krijgen. We zijn blij als we geprezen worden door niet-christenen. Maar als wij erkenning van de wereld boven erkenning van God stellen dan zijn we de verkeerde weg ingeslagen. Wij moeten ons richten op het laatste oordeel van God.

Daarom is volharding zo belangrijk. Ons leven moet in het teken staan van een leven voor God. De situatie is gewoon simpel; we leven in vijandelijk gebied en alles wat satan doet is er op gericht om God te lasteren en Zijn kinderen bij Hem vandaan te trekken.

Zo moeten wij kijken naar ons leven hier op aarde. We moeten niet lichtzinnig doen over de wereld, het is er om ons God te laten lasteren.

13 En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen. (Openbaring 14:13)

Als ik jaren geleden iemand zo had horen praten zou ik hem voor gek verklaren. Maar na het lezen van dit bijbel boek zie ik het doel van ons leven. Wij moeten sterk blijven staan in een wereld in verval, al kost het het ons leven.

Volharding is de sleutel voor een succesvol christelijk leven. Het zit hem niet in de hoeveelheid boeken die we verkopen, hoeveel kerkgangers er bij ons naar de kerk gaan. Wij moeten volharden in een leven dat in het teken staat van het volgen van Jezus.

Waarom is dit zo moeilijk voor ons om te begrijpen? Waarom lijkt het alsof deze wereld die hier wordt geschetst zo ver van onze bed staat? Doen wij wat verkeerd? Zijn we blind?

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.