Laodicea (4)

20 Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij. (Openbaring 3:20)

We moeten Jezus vertrouwen in Wie Hij is. Jezus is goed en vol van liefde, dit is Zijn motivatie in wat Hij doet. Misschien is het niet de manier waarop wij denken dat goed is, maar Hij doet het perfect. Dit weten als een dogma is niet genoeg we moeten hier echt op vertrouwen.

Jezus staat aan de deur en Hij klopt, maar nu moeten wij degene zijn die willen luisteren. Jezus doet wat Hij zegt, als wij luisteren en de deur openen dan zal Hij binnen komen en met ons eten. En nu is de vraag; willen wij luisteren?

 22 Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt.”’ (Openbaring 3:22)

Want dat is de keuze die wij hebben. Willen wij luisteren naar de boodschap die Jezus heeft, niet alleen wat wij willen lezen in de bijbel. De woorden die Jezus spreekt zijn direct en hard, willen wij daar naar luisteren? Willen wij luisteren naar de boodschap van dit bijbelboek?

21 Wie overwint zal samen met mij op mijn troon zitten, net zoals ik zelf overwonnen heb en samen met mijn Vader op zijn troon zit. (Openbaring 3:21)

En als we het besluit nemen om ECHT te luisteren dan zal Jezus ons belonen. En dat is niet slecht, beloning is onderdeel van het oordeel. Slechte daden worden ook beloond. Maar een goed leven waarin wij overwinnen zal ook worden beloond door de Vader. Net als bij Jezus.

Het was niet vanzelfsprekend dat Jezus het kruis zou overwinnen, maar Hij heeft het overwonnen en daarvoor heeft de Vader Hem beloond. De beloning is dat Hij samen met de Vader nu op de troon zit en regeert.

Het is waar wat Jezus zegt en als wij oren hebben en het echt geloven zullen wij leven hebben dat overwint. En als wij overwinnen mogen we weten dat Jezus ons daarvoor zal belonen. Dezelfde beloningen die Hij heeft belooft aan deze 7 gemeenten. Laten we dit bijbelboek lezen en onszelf klaarmaken om te leven in het koninkrijk van God.

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.