Laodicea (3)

19 Iedereen die ik liefheb wijs ik terecht en bestraf ik. Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt. (Openbaring 3:19)

De terechtwijzing van Jezus aan de gemeente van Laodicea is direct en hard. Als Jezus een sociale opleiding in Nederland deed dan zou Hem worden geadviseerd om een andere opleiding te doen. Want zonder empathie kunnen we mensen zo niet corrigeren. We moeten het tactisch brengen.

Maar Jezus ziet dat anders. Het enige wat Hij wil overbrengen is de waarheid in Zijn liefde. Wat wij als liefdevol corrigeren zien door mensen in hun waarde te laten, is eigenlijk een mens onwaardige methode. Jezus liefde wil juist bestraffen als we de verkeerde weg op gaan.

Wij willen in onze ‘waarde’ gelaten worden, maar dat is een muur om maar niet hoeven te veranderen. En daar breekt Jezus doorheen. Hij wijst ons terecht in Zijn liefde zodat wij het rechte pad op wandelen. Daarom roept Hij ons op volledig te breken met het oude leven, niet een klein beetje.

20 Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij. (Openbaring 3:20)

Wat een liefde in dit vers. Jezus staat voor de deur en Hij klopt, waarschijnlijk staat Hij er al wat langer. En als we open doen dan zal Hij binnenkomen en met ons eten. Met andere woorden Jezus zegt dat we Hem dieper zullen kennen en ons leven met Hem mogen delen.

We zullen delen in de meest intieme momenten van Zijn leven. Jezus staat open voor ons om ons helemaal toe te laten in Zijn leven. Hij wil geen obstakels in onze relatie met Hem, en Hij heeft er alles aan gedaan om Zichzelf aan ons te geven.

Nu is het aan ons om onze obstakels te laten verdwijnen, want dan kunnen we in een perfecte relatie met Hem staan. Wat een liefde.

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.