Ja amen

7 Hij komt te midden van de wolken, en dan zal iedereen hem zien, ook degenen die hem doorstoken hebben. Alle volken op aarde zullen over hem weeklagen. Ja, amen. (Openbaring 1:7)

Ja, amen aan het einde van deze zin betekend niets meer en niets minder dan dat het werkelijk zo zal zijn. Voor velen is er geen ontkomen aan en voor hen die Hem verwachten is er de zekerheid van de vervulling van deze beloften. Jezus komt terug of men het nu wil of niet, het is God die het heeft bepaald.

De wereld heeft Jezus gekruisigd, de redding die God naar de aarde zond, die heeft men uit de weg willen ruimen. Religie is oke maar als de God van die religie zich echt openbaart dat gaat een stap te ver. Dat moeten we niet hebben op aarde, laat God maar in de hemel blijven en wij regelen het hier wel op aarde.

Daarom was Jezus veroordeeld tot de dood. Maar snel zal Jezus terugkomen en dan zal iedereen Hem zien, ook degene die Hem hebben vermoord. Dan komt Jezus terug niet als een baby die we uit de weg willen ruimen maar als de Heer van Hemel en Aarde.

Hij komt te midden van de wolken, heel de aarde zal Hem zien. Iedereen zal omhoog moeten kijken en de heerlijkheid van Jezus zien. En iedereen zal moeten erkennen dat Hij Heer is. Niet langer is er meer de optie om Jezus te ontkennen als de Heer van Hemel en Aarde.

Want dat is wat de wereld nu doet. Men weet dat het waar is, maar men ontkent het en gaat door met de eigen plannen. Maar dan valt alles stil wat wij gemaakt hebben en zal er een luid geklaag opgaan. Want nu ziet men in hoe dom men geweest is. Men begint te realiseren Wie Jezus werkelijk is en wat Hij komt doen.

8 ‘Ik ben de alfa en de omega,’ zegt God, de Heer, ‘ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige.’ (Openbaring 1:8)

Hij is God, we kunnen het niet ontkennen, het is geen mening, Hij is GOD. Hij komt, Hij omvat alles, Hij is het begin en het einde. Hij was en is en komt, de Almachtige God. Dit is de God die wij dienen, dit is de God waar wij voor leven. Leef jij echt voor Hem?

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.