Alle eer aan Hem

Aan hem die ons liefheeft en ons van onze zonden heeft bevrijd door zijn bloed, 6 die een koninkrijk uit ons gevormd heeft en ons heeft gemaakt tot priesters voor God, zijn Vader – aan hem komt de eer toe en de macht, tot in eeuwigheid. Amen. (Openbaring 1:5b-6)

Hier leven we dan, op aarde als een van de 6+ miljard mensen, allemaal met ons eigen doel en verlangen. De ontwikkelingen gaan snel. Het leven gaat door, 24 uur per dag, alsof dit het enige leven is waar we alles uit kunnen halen. We leven om te leven, we doen wat we doen en we zijn wie we zijn.

En daar op de achtergrond is nog een God bezig met Zijn plan of Zijn mysterie. Want zo wordt God gezien, gewoon net als alle andere 6+ miljard mensen. Of hij bestaat niet, of hij wordt deels betrokken bij het persoonlijk leven. Maar als christen moeten we hier uit stappen. Uit het gewoel van deze mensenmassa moeten we ons loswringen en een nieuw doel krijgen in ons leven.

Het doel dat Johannes hier beschrijft. Wij zijn bevrijd door het bloed van Jezus, we zijn vrijgekocht voor het nieuwe leven. En nu moeten we dat nieuwe koninkrijk gaan vormen. Want Jezus heeft ons nu genomen uit de wereld en wil onze Koning zijn. Maar zonder ons bestaat dit koninkrijk niet, want wij ZIJN dit koninkrijk.

Jezus vormt ons tot dit nieuwe koninkrijk, waar Hij onze koning is. En wij worden gemaakt tot priesters voor God, Zijn Vader. Jezus is de sleutel tot het plan van God. Jezus is de eerstegeborene uit de dood en is nu een nieuw koninkrijk begonnen waar wij in kunnen leven als priesters voor God.

En nu staat de tijd even stil, nu valt al dat rennen in deze wereld in het niets. Want wij mogen voor de troon van God Hem aanbidden als de God van ons leven. Jezus is nu onze Koning, onze Heer. Hij leeft voor ons zodat wij voor God mogen leven als priesters.

Alleen deze mensen kunnen Jezus echt aanbidden in hun leven. Mensen die het moeilijk vinden om Jezus te prijzen met liederen en gebed die leven in het gewoel van de wereld. Maar zij die het nieuwe koninkrijk zijn binnen gegaan worden gemaakt tot priesters voor God.

Zij zijn degene die met Johannes kunnen zingen: ‘aan Hem komt de eer toe en de macht tot in eeuwigheid. Amen’


This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.