Openbaringen geven leiding

3 Gelukkig is wie dit voorleest, en gelukkig zijn zij die deze profetie horen en zich houden aan wat hier gezegd wordt. Want de tijd is nabij. (Openbaring 1:3)

Is dit niet verwarrend? Als dit vers in Exodus zou staan dan zou ik dat wel begrijpen. Exodus staat vol met leefregels die gehoorzaamd moeten worden. Maar waarom staat dit vers in een boek waar alleen maar de toekomst in wordt beschreven?

Deze mededeling wordt aan het einde van dit bijbelboek nog eens herhaald. En het moet ons aan het denken zetten. Hoe kunnen we deze hemelse openbaring nu toepassen in ons leven? Is er een praktische toepassing?

1 Openbaring van Jezus Christus, die hij van God ontving om aan de dienaren van God te laten zien wat er binnenkort gebeuren moet. Hij heeft zijn engel deze openbaring laten meedelen aan zijn dienaar Johannes. (Openbaring 1:1)

In vers 1 kunnen we lezen dat het innitiatief bij God vandaan komt. God gaf het aan Jezus zodat Hij het aan zijn dienaren kon laten zien. God heeft de openbaring aan ONS gegeven. Hij heeft er een bedoeling mee, net als alle andere visioenen in de bijbel.

Zo ook in het oude testament waar profeten visioenen kregen. Het zijn visioenen van hoop, visioenen waarin God laat zien wat Hij gaat doen. Visioenen waarin dorre doodsbeenderen weer een geest krijgen en koninkrijken komen te vallen.

Zo ook dit bijbelboek, God heeft het gegeven voor jou. Niet voor diegene met de meeste fantasie, maar voor diegene die trouw aan Hem willen blijven. Dit bijbelboek is er voor hen die verlangen naar de interventie van God in onze geschiedenis.

Het is geen puzzel, het is een openbaring van God waarop wij mogen handelen. Het gebeurd nu, zie Hij komt haastig. Het duurt niet lang meer, God heeft de toekomst in de hand, daarom is Hij degene die het openbaard. Laten we daarom handelen in afwachting van Zijn komst.

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.