God en Jezus

2 Johannes maakt bekend wat God gesproken heeft en waarvan Jezus Christus heeft getuigd; dit heeft hij allemaal gezien. (Hebreeen 1:2)

Deze openbaring is gegeven aan Johannes. Waarschijnlijk de Johannes die geliefd was door Jezus en ook het evangelie schreef. Deze Johannes zat opgesloten op een eiland genaamd Patmos, omdat hij Jezus lief had. Ik kan me zo voorstellen dat Johannes daarom genoeg tijd had om zijn aandacht op God te richten (bidden).

Want dit bijbelboek is een visioen dat Johannes kreeg. En in dit visioen kreeg hij een boodschap van Jezus over de toekomst. In dat visioen wordt hij meegenomen naar plaatsen en ontvouwen zich taferelen die een boodschap hebben.

1 Openbaring van Jezus Christus, die hij van God ontving om aan de dienaren van God te laten zien wat er binnenkort gebeuren moet. Hij heeft zijn engel deze openbaring laten meedelen aan zijn dienaar Johannes. (Openbaring 1:1)

Johannes krijgt het niet direct van Jezus. Jezus heeft een engel gestuurd om hem te begeleiden in deze visioen. Maar Jezus heeft het ook niet van zichzelf, maar het is de Vader die het Hem heeft geopenbaard.

En hier kunnen we Jezus nog beter leren kennen. Jezus weet ook niet de tijd van het grote oordeel, daarin is Hij ook afhankelijk van de Vader. We kunnen hier snel overheen lezen, maar daardoor missen we wie Jezus werkelijk is.

Jezus is de Zoon van God en Hij is ons gelijk geworden. In die gelijkheid is Hij ons voorgegaan terug naar de Vader. Om daar de wil van de Vader te volbrengen.

God heeft alles in de hand maar heeft compleet vertrouwen in Zijn eerstgeboren zoon. Daarom heeft Hij alle autoriteit aan Jezus gegeven en in die autoriteit is Jezus nu de Koning der koningen. Hij regeert. En wij mogen nu met Hem zijn in de aanwezigheid van de Vader.

God is God en zal dat altijd blijven. Jezus is Zijn Zoon in Wie Hij Zijn plannen compleet zal maken. En Jezus wil leven voor de Vader en Zijn wil doen. Daarin is Jezus net als toen Hij hier op aarde was, afhankelijk van de Vader. Jezus staat niet zover van ons vandaan, Hij is dichtbij om ons dichtbij God te brengen.

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.