Schudden (2)

27 Met dat ‘nog eenmaal’ wordt bedoeld dat wat geschapen is, wankelt en verdwijnt, zodat alleen blijft wat onwankelbaar is. (Hebreeen 12:27)

Soms houden we een grote schoonmaak, alles wat we gespaard hebben waarvan we dachten dat we het misschien nog wel nodig hebben, gooien we nu toch maar weg. Even weer een frisse boel, een frisse start. En zo lees ik deze verzen, God die een grote schoonmaak gaat houden.

26 Destijds deed zijn stem de aarde beven, nu heeft hij deze belofte gedaan: ‘Nog eenmaal zal ik de aarde doen beven, en met de aarde ook de hemel.’ (Hebreeen 12:26)

Het zit er aan te komen, God houdt Zijn beloften. God gaat de grote schoonmaak houden waarin alles door elkaar wordt geschudt. En dan zal alles wat wankeld verdwijnen zodat alleen het onwankelbare zal blijven. Alles wat wij geschapen hebben, alles wat wij verzonnen hebben zal verdwijnen en alleen het koninkrijk van God zal blijven staan.

28 Laten we daarom het onwankelbare koninkrijk in dankbaarheid aanvaarden, om God zo te dienen dat hij er behagen in schept, met eerbied en ontzag. (Hebreeen 12:28)

Soms denken mensen dat Jezus voor ons gestorven is en God ons daarom niet meer zal beoordelen/veroordelen. Maar dit is een leugen, want God zal ons oordelen op ons besluit of wij het nieuwe koninkrijk met dankbaarheid aanvaarden. Dit betekend dat wij in dit koninkrijk gaan leven met de leefregels die daarbij horen.

In dit koninkrijk leven we een leven waarin we God dienen. God heeft Zijn normen en waarden niet verlaagd nadat Jezus naar de aarde is gekomen. Zijn eisen zijn nog steeds hetzelfde, de eisen van liefde. En dit leven van liefde maakt ons onwankelbaar. Hierdoor is ons leven gevormd uit goud of zilver, maar de daden van de wereld zijn stro en houtsnippers.

29 Onze God is een verterend vuur! (Hebreeen 12:29)

God komt om de grote schoonmaak te houden, waar zijn jouw ogen op gericht? Wat zijn jouw daden? Daden van goud of zilver?

This entry was posted in 58 Hebreeen. Bookmark the permalink.