Wat heb jij er voor over?

Hebreeen 11:32-40

35 Vrouwen kregen hun doden terug doordat die uit de dood opstonden. Anderen werden gemarteld tot de dood erop volgde en wilden van geen vrijlating weten, omdat ze uitzagen naar een betere opstanding. 36 Weer anderen kregen te maken met bespotting en geseling, zelfs met arrestatie en gevangenschap. (Hebreeen 11:35,36)

Misschien heb jij wel eens verhalen gehoord over de Chinese kerk. Mensen die gevangen worden genomen of gemarteld, maar toch blijven ze vertrouwen op Jezus. Wat zou jij doen als het zover is (want die tijd zal komen) in Nederland? Wat heb jij er voor over om een volgeling van Jezus te zijn? Wat zal jij zeggen als er een pistool op je wordt gericht met de vraag of Jezus even wil ontkennen?

Ik wil het zo benadrukken, christenen gaan niet naar de kerk, ze zijn de kerk. Ze leven hun geloof en het maakt niet uit wat het kost. Veel mensen weten niet wat ze zullen zeggen als ze met de dood worden bedreigd. Maar waar is hun geloof dan? Als ze op dat moment het geloof niet hebben, hebben ze het nu dan wel?

Het bijbelgedeelte begint met overwinningen die mensen hebben gedaan in geloof. Geloofshelden die heldendaden doen. Maar die daden zijn niet altijd wat wij er van denken. Want veel geloofshelden hadden hun overwinning niet hier op aarde zoals de drie vrienden in het vuur.

37 Ze werden gestenigd of doormidden gezaagd, of stierven door een moordend zwaard. Ze zwierven rond in schapenvachten of geitenvellen, berooid, vernederd en mishandeld.38 Ze doolden door verlaten oorden en berggebieden en verscholen zich in grotten en holen onder de grond. Ze waren voor de wereld te goed. (Hebreeen 11:37,38)

Velen hebben hun leven hier op aarde verloren omdat ze op God bleven vertrouwen. Wat heb jij er voor over?

We leven in een maatschappij waarin men NU bevredigd en voldaan wil leven. Men wil alles hebben en wel NU. Verlangens worden vervuld ten koste van alles en iedereen. Dat is onze consumptie maatschappij. Wij willen een fast-food God. Wij willen ONZE verlangens vervuld in plaats die van God, jij ook?

This entry was posted in 58 Hebreeen. Bookmark the permalink.