Fast Food God

Hebreeen 11:39,40

39 Al deze mensen, die van oudsher om hun geloof geprezen worden, hebben de belofte niet in vervulling zien gaan 40 omdat God voor ons iets beters had voorzien, en hij hen niet zonder ons de volmaaktheid wilde laten bereiken. (Hebreeen 11:39,40)

Alles moet makkelijk en simpel. Als we er maar niet te veel moeite voor hoeven te doen. Het liefst verdienen we geld zonder er voor te hoeven werken. Geen wonder dat de loterijen goede zaken doen. Het luxe leven dat we nu leven heeft ons lui gemaakt.

En dat kun je ook zien in religie. We zijn geestelijk lui geworden, we investeren niet meer in ons geestelijk leven. Waarom zouden we nog investeren in gebed en bijbel studie? Wat heeft het voor zin om ons te richten op God en Zijn liefde? We zijn te druk met entertainen van ons leven. Tv aan, filmpje kijken, zak chips en we verdoen onze tijd.

Maar de schrijver van de Hebreeen brief schetst een heel ander verhaal, een heel ander leven, een heel ander hart. Want geloof omvat het hele leven. De gelovigen worden geroemd om hun geloof niet omdat ze de juiste theorie aanhingen, maar omdat ze in alles op God vertrouwden.

Al deze mensen, die van oudsher om hun geloof geprezen worden, hebben de belofte niet in vervulling zien gaan (Hebreeen 11:39)

Ze vertrouwden op God ook al ontvingen ze niet wat God had beloofd in hun leven. Dat betekend dat ze hun hele leven hebben gewacht zonder de vervulling. Kunnen wij dat nog wel, op God wachten? Kunnen wij nog wel wachten op Gods handelen?

omdat God voor ons iets beters had voorzien, en hij hen niet zonder ons de volmaaktheid wilde laten bereiken. (Hebreeen 11:40)

God heeft iets beters, God wil het beste geven. En deze totale gift is aan ons geopenbaard en wij mogen de vervulling van de belofte nu genieten. En alleen dan zijn de mensen die voorheen vertrouwden op God en Zijn beloften perfect gemaakt. Allen als wij nu de openbaring van de beloften van God aannemen in ons leven was het het waard voor hen om te vertrouwen op God.

Laten wij hen niet beschamen die ons zijn voorgegaan in het geloof. Laten wij hen volgen in hun geloof en daaruit leven. Laat hun verlangen ons verlangen zijn en hun geloof ons geloof zijn. Dat IS de boodschap van hoofdstuk 11.

This entry was posted in 58 Hebreeen. Bookmark the permalink.