Niets onmogelijk

Matheus 17:14-21

20 Hij antwoordde: ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’ (Matheus 17:20)

Geloof is de kern van het christen-zijn. God wordt niet blij van onze grote kerkgebouwen of van onze leuke activiteiten. God is alleen verheugd over een hart dat simpel gelooft als een kind. Maar als wij met ons ingewikkeld geloof genezingen naar het land van de apostelen en de fabelen verwijzen waar zijn we dan mee bezig?

Wij zijn dan als grote mensen ons ongeloof aan het verdoezelen met een leuke redenering. Maar het is gewoon simpel ongeloof. Want men kan zeggen dat die tijd van genezingen voorbij is, maar de tijd van geloof kunnen we niet wegdoen als onzin. Want Jezus verlangde naar geloof in Zijn volgelingen, zo verlangt Jezus nu nog steeds geloof van ons.

En omdat geloof nog moet leven in ons, zijn de bergen er ook nog steeds, want zonder bergen kunnen wij ons geloof niet uitoefenen.

17 Jezus antwoordde: ‘Wat zijn jullie toch een ongelovig en dwars volk, hoe lang moet ik nog bij jullie blijven? Hoe lang moet ik jullie nog verdragen? Breng hem bij me.’ (Matheus 17:17)

De discipelen konden een jongen niet bevrijden van de duivel. En toen Jezus erbij kwam was Hij daar verbolgen over, wat een ongeloof. Jezus begrijpt het eigenlijk niet, hoe kan het dat ze nog steeds dit geloof niet hebben? Het is zo simpel, we hoeven alleen maar te vertrouwen op God zelf.

Jezus was al die tijd het voorbeeld voor zijn discipelen, zodat ze eenmaal er zelf in geloof kunnen wandelen. Hij verlangt er naar dat ze ook dit vertrouwen op God hebben. En zoals Hij in vers 20 laat zien is dit geloof niet ingewikkeld, maar juist simpel. Al hadden we maar het geloof als een mosterdzaadje dan kunnen we bergen verzetten.

En dit geloof verlangt God nog steeds van ons, alleen dit geloof maakt Hem blij. Alleen dit geloof kan bergen verzetten die menselijker wijs onmogelijk zijn.

En dit geloof is geen werk van de mens, want het is zo klein als een mosterdzaadje in de grootheid en liefde van God. Laten we daarom alle ingewikkelde dingen van ons leven afleggen en gewoon als een kind voor God komen voor elk probleem in ons leven.

This entry was posted in 40 Matheus. Bookmark the permalink.