Te druk om naar God te kijken

Psalm 111

10 Het begin van wijsheid is ontzag voor de HEER, wie leeft naar zijn wet, getuigt van goed inzicht. Zijn roem houdt stand, voor altijd. (Psalm 111:10)

Gisteren heb ik er al over geschreven dat we soms zo druk zijn dat we er helemaal niet bij stil kunnen staan bij wat God allemaal doet. Maar eigenlijk is dat heel dom, en beperken we ons zichtsveld tot ons eigen leven. We houden in werkelijkheid helemaal geen rekening met God in ons leven. We leven net als met onze buren een eigen leven en komen elkaar toevallig af en toe tegen.

Maar met dit leven moeten we juist breken dit onverschillige leven waarin we in zo’n kleine wereld leven dat alles om ons draait. Want dat is de werkelijkheid van het leven dat de meeste christenen op dit moment leven. Hun leven is gevuld met werken en entertainment. En de werkelijkheid van deze psalm begrijpt men niet.

Ja we kunnen op zondag deze psalm vroom zingen maar de psalmist had een heel ander hart dan de meesten van ons. Hij had ontdekt dat we naar God moeten blijven kijken om te begrijpen waar we in het leven mee bezig zijn. Als we echt wijs willen zijn dan houden rekening met God in ons leven, dan vrezen we Hem.

God is God, daar kunnen we niets aan doen al zou je het willen. Hij is de Heer van de wereld en zal eeuwig regeren. Maar de psalmist heeft ontdekt dat God een goede God is waar we niet bang voor hoeven te zijn maar die we mogen vrezen en vertrouwen. Hij is Goed.

7 Waarheid en recht zijn het werk van zijn handen, uit al zijn regels blijkt zijn trouw, 8 ze zijn onwrikbaar, voor altijd en eeuwig, gemaakt volgens waarheid en recht. (Psalm 111:7,8)

De psalmist wist het en hij vertrouwde op deze God. Hij loofde deze God, voor eeuwig aan Hem alle eer. Voor Hem was het loven van God meer dan woorden. Het was het kennen van God in Zijn liefde. Onderzoekt de daden van God en groei in je geloof. Onderzoekt de liefde van God en groei in het kennen van de Vader.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.