Prijzen

Psalm 111

2 Machtig zijn de werken van de HEER, wie ze liefheeft, onderzoekt ze. (Psalm 111:2)

Soms lees je een psalm die je stil maakt. Je bent de hele dag bezig geweest met werken en regelen en entertainen en dan komt opeens deze psalm langs en realiseer je dat alles waar je vandaag mee bezig was in het niet valt bij dat waar God mee bezig is. Dan kunnen we alleen maar stil staan bij Zijn liefde en trouw die Hij laat zien in Zijn werken.

3 Zijn daden hebben glans en glorie, zijn rechtvaardigheid houdt stand, voor altijd. (Psalm 111:3)

Als we beginnen met het kijken naar de daden van God zoals deze psalmist naar de daden van God kijkt dan worden we stil en rustig. Want dan beginnen we te begrijpen waarom God doet wat Hij doet en met welk hart Hij handelt. Ze zijn groots en vol van glorie ze zijn goed en hebben altijd het goede voor ogen. En daar kunnen we alleen maar rustig van worden en weten dat God het goede met ons voor heeft.

5 Hij gaf voedsel aan wie hem vrezen, eeuwig gedenkt hij zijn verbond. 6 Hij toonde zijn volk de kracht van zijn daden en gaf hun het land van andere volken. (Psalm 111:5)

Zijn daden zijn er voor ons, voor de wereld. Zijn daden hebben met ons te maken, Hij handelt om ons leven in Zijn handen te houden. Als we dit gaan onderzoeken zullen we achter diepe liefde van onze Vader komen. We begrijpen dat waarom Hij zo met ons begaan is en waarom Hij doet wat Hij doet.

“onderzoekt ze” zegt de psalmist, waarschijnlijk omdat hij het zelf heeft gedaan en er achter is gekomen hoe goed ze zijn. Kijk naar de werken van God, kijk naar Zijn daden en leer Hem kennen. Onderzoekt Zijn daden en begrijp dat Hij met ons wil zijn en ons wil zegenen.

We kunnen deze psalm wel beamen of vroom deze psalm herhalen maar als we zelf niet stil gaan staan bij Zijn daden dan zijn het lege woorden. God is goed maar dat kun je het beste weten als je het hebt onderzocht.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.