Zorgeloos

Matheus 6:19-34

25 Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? (Matheus 6:26)

Dit bijbelgedeelte is een van mijn favoriete gedeelten in de bijbel. Het laat in een notendop zien hoe stom we eigenlijk bezig zijn als wereld. Maar als we dit als levenstandaard voor ons leven hebben dan hebben we werkelijk een zorgeloos leven.

Als ouders dan wil je het beste voor je kinderen. Je verlangt er naar dat ze het goed zullen hebben en dat ze het juiste pad op gaan. Zo moeten we ook onze Vader in de hemel zien, God verlangt het beste voor ons. Hij wil ons op elk gebied zegenen. Dat is Zijn hart, Zijn verlangen.

26 Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? (Matheus 6:26)

Maar de wereld is als een klein kind dat al van huis is weggelopen. En nu is het zich zorgen aan het maken over het leven en de onbelangrijke dingen die nu opeens belangrijk zijn geworden. Maar daardoor is het leven ook ingewikkeld geworden, omdat wij nu een levensstandaard MOETEN hebben die hoort bij de onbelangrijke dingen.

Maar Jezus wil laten zien Wie God is. God die voor iedereen zorgt, en iedereen lief heeft. De God die hoort naar onze gebeden, de God die zorgt voor elke nood. De God die niet zal laten gaan een ieder die Hem aanroept in nood. Dat is de God met wie we kunnen leven. En als we dit naast de wereld zetten, waar we ons zoveel zorgen moeten maken, waar we zoveel eisen hebben dan is de keuze eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. (Matheus 6:33)

Zo simpel is het leven, deze ene zin somt ons leven op. Ja ik weet we willen het graag ingewikkeld doen, maar waarom niet gewoon simpel alles verlangen van de Vader? Waarom niet gewoon simpel het leven zoeken in het hart van de Vader? Het koninkrijk van God is het koninkrijk waar werkelijk vrede heerst, waar we niet hoeven te strijden voor onze status, maar mogen weten dat de minste de meeste is.

Wij zullen werkelijk een zorgeloos leven hebben als we komen in het koninkrijk van God. Alleen dan zullen we rust vinden bij de Vader en weten dat alles goed is. Hij zal ons overladen met zegeningen en liefde. Hij zal onze Vader zijn en wij Zijn kinderen.

This entry was posted in 40 Matheus. Bookmark the permalink.