Geestelijke strijd

Efeze 6:10-18

11 Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. (Efeze 6:11)

Gisteren heb ik geschreven over de verleidingen van de duivel tegenover Jezus. Het enige doel dat de duivel heeft is dat God niet meer op nummer 1 staat. Soms denken we dat negatieve omstandigheden van de duivel zijn en we proberen daar tegen te vechten, maar het enige wat de duivel wil is dat God niet meer op nummer 1 staat.

En zo moeten we de listen van de duivel zien. We vechten niet tegen omstandigheden of tegen mensen, we vechten een geestelijke strijd. Dit betekend het is een ander niveau dan wat we niet met onze blote oog zien.

Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen. (Efeze 6:12)

Maar we moeten geestelijk niet als iets mysterieus zien, het is de werkelijkheid in ons leven. We moeten verder kijken dan ons blote oog. En de wapens die we krijgen komen van God en zijn in de kracht van God.

13 Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden. (Efeze 6:13)

Geestelijk betekend niets meer dan dat onderdeel van ons leven dat geestelijk is. Ons leven bestaat uit meer dan alleen ons denken en ons lichaam. We hebben een geestelijk leven dat we moeten beschermen tegen het geestelijke kwaad. En daar hebben de wapens van God voor nodig.

We moeten ons beschermen tegen de leugens van de duivel die onze geest wil vertroebelen. We moeten in de waarheid blijven, zo gauw er een leugen komt dan handelen we verkeerd. We moeten in ons leven puur en rechtvaardig blijven zodat er niets tegen ons kan worden gebruikt.

We moeten klaar staan om het evangelie te verkondigen en altijd vertrouwen op God. En als laatste moeten we weten dat God ons heeft gered en verlost. Als ik zo de geestelijke strijd lees dan gaat het er niet om dat we de duivel vervloeken met onze woorden. Deze geestelijke strijd gaat er om dat we onze eigen geest puur en rein houden.

De geestelijke strijd is er om onze geest te beschermen tegen corruptie. Onze geest moet alle kracht uit God krijgen. Als onze geest vertroebeld door de leugens van de duivel dan staan we niet meer sterk in God. Maar als wij met God in eenheid leven door onze geest dan staan we sterk in Zijn liefde.

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.