Vol passie er voor gaan

Fillipenzen 3:1-14 (lees het bijbel gedeelte eerst)

14 Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept. (Fillipenzen 3:14)

Als wij ons vergelijken met andere christenen zullen wij ons niet zo geconfronteerd voelen. De manier waarop de meesten van ons christen zijn, is zonder passie. Gisteren liet ik door Johannes zien dat Jezus voor hem alles was, en omdat die passie in hem leefde wilde hij dit doorgeven.

Nu hebben we hier Paulus, ook gepassioneerd en heeft maar een doel de hemelse prijs waarvoor Hij geroepen is. Als je het gedeelte leest dan druipt de passie er van af. Het gaat hem niet om theologische dogma’s het gaat Hem om Jezus alleen. hoewel ik redenen genoeg zou hebben om op mezelf te vertrouwen. (Fillipenzen 3:4)  Als het hem om de kennis en de passie op zichzelf zou gaan dan had hij farizeeer kunnen blijven, maar het gaat hem nu om Jezus alleen.

Ik wilde Christus winnen en één met hem zijn – niet door mijn eigen rechtvaardigheid omdat ik de wet naleef, maar door die van God, de rechtvaardigheid die er is door het geloof in Christus. 10 Ik wil Christus kennen en de kracht van zijn opstanding ervaren, ik wil delen in zijn lijden en aan hem gelijk worden in zijn dood, 11 in de hoop misschien ook zelf uit de dood op te staan. (Fillipenzen 3:8c-10)

Dit te lezen moet ons hart aanraken, dit is een passie waar het alleen maar gaat om Jezus. En dit is de passie die we als christen moeten hebben, leven in het diepste verlangen om met Jezus een te zijn in alles. Leven met een passie waarin alles verdwijnt waarin we zelf trots kunnen zijn. Zoals Paulus in de beginverzen laat zien dat hij zoveel dingen had om trots op te zijn, hij was de meeste gedreven Farizeeer.

Maar wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. (Fillipenzen 3:7)

Maar alles heeft hij gewoon weggedaan alsof het niets waard was. Alles in dit leven heeft hij laten varen, wat winst was, heeft hij opgegeven omdat Hij met Jezus een wil zijn. En het gaat hier niet om het ophemelen van Paulus, het gaat hier om het hart dat wij ook moeten hebben. Een passie waarin alles in deze wereld verbleekt en het enige verlangen Jezus is.

Nu heb ik twee mensen uit de bijbel laten zien. Twee mensen die vol passie over Jezus vertellen. Vergelijk dit eens met ons leven. Hebben wij een passie voor Jezus, willen we het hele evangelie in ons leven laten werken dat wij een zullen zijn met Jezus in zijn leven en sterven. Dit is werkelijk geloven, dit is een leven dat God bedoelt heeft wanneer Hij Jezus naar de aarde zond. Een leven vol van passie met maar een doel, een te zijn met Jezus.

Vers 14 nog eens. Paulus zegt dat hij voor de hemelse prijs gaat. Maar dit is alleen maar een menselijke vergelijking van wat de hemelse prijs werkelijk is. Het is het leven waarvoor God ons geroepen heeft om te leven. Het is een leven in eenheid met Jezus. Dit is niet te vergelijken met een aardse prijs, laten we passie hebben en er helemaal voor gaan.

This entry was posted in 50 Phillipenzen. Bookmark the permalink.