Is er nog geloof?

Maar als de Mensenzoon komt, zal hij dan geloof vinden op aarde?’ (Lukas 18:8b)

Dit vers gaat maar door mijn gedachten heen. Zal Jezus nog geloof vinden wanneer Hij terug komt. Een logisch antwoord is natuurlijk; ‘ja’. Er zijn zoveel christenen in deze wereld, het christendom heeft een enorme stempel op de wereld gezet. Maar is dit wat Jezus bedoeld met geloof?

Wat is geloof? Hoe meer ik de bijbel lees, hoe meer ik bid tot de Vader, realiseer ik me dat geloof zo simpel is. Geloof is vertrouwen. Vertrouwen op wie/wat? Vertrouwen op God de Vader. Vertrouwen op Zijn liefde voor ons. Dat is alles en van hieruit mogen we leven, in dit vertrouwen.

Geloven is weten hoe vol van liefde de Vader is voor ons. En Hij heeft het laten zien in Zijn Zoon die Hij naar de aarde heeft gestuurd, maar dat is niet alles. We kunnen die liefde nog steeds zien in ons leven als we vertrouwen op Zijn zorg voor ons elke dag. Het is een vertrouwen dat Zijn liefde elke dag er voor ons is.

Geloof is een veranderd hart, dat niet meer gericht is op de zekerheden van deze wereld. Het is een hart dat opkijkt naar de Vader van waar mijn hulp komt. Hoe meer ik de bijbel lees, het nieuwe en het oude testament dan zie ik dat het hier om gaat. Het gaat om het vertrouwen op God, het vertrouwen dat Abraham had, het vertrouwen dat David had, het vertrouwen dat Jezus had.

Geloof is minder dan wat wij er van hebben gemaakt. Het is simpel vertrouwen op de Vader, op al de beloften die Hij heeft gedaan voor ons leven. Vertrouwen op Zijn liefde voor ons, vertrouwen op Zijn goedheid die Hij wil uitgieten over ons leven. Dit is geloof, een geloof voor elke dag.

Dan mogen we elke dag verlangen naar de Vader, dan mogen we elke dag vertrouwen op Zijn liefde voor elk moment. Dit vertrouwen veranderd ons, in dit vertrouwen kunnen we in het nieuwe koninkrijk wonen.

De vraag die Jezus stelt is echt een zorg. Zal Jezus dit geloof vinden hier op aarde, een geloof dat persoonlijk is van ons hart naar het hart van de Vader. Een geloof dat altijd weet dat God met ons is. Een geloof dat er op kan vertrouwen dat het God is die hem/haar zegend in het leven. Een leven zonder depressie of negativiteit, een leven in vertrouwen op de Vader.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.