God adviseert David

Van daaruit bezocht hij de koning van Moab in Mispe en vroeg hem: ‘Sta mijn vader en moeder alstublieft toe om naar uw grondgebied uit te wijken tot ik weet wat God met mij voorheeft.’ Zo bracht hij zijn ouders onder bij de koning van Moab, en daar bleven ze zolang David zich in zijn schuilplaats in de bergen verschanst hield. Maar de profeet Gad zei tegen David: ‘Blijf niet in de bergen, maar ga naar het land van Juda.’ Daarop trok David naar het Cheretbos. (1 Samuel 22:3-5)

Na de omzwervingen heeft David een schuilplaats gevonden in Israel zelf. Hij is op de vlucht voor Saul en heeft daarin stomme fouten gemaakt. Maar nu vindt hij de rust in de grotten van Adullam en ik denk dat hij daar is gaan bidden en bezinnen. Hij heeft gekeken naar wat er is gebeurd in de afgelopen tijd en heeft zich tot God gericht voor hulp.

Eerst zet hij zijn leven op orde, zijn familie krijgt onderdak en hijzelf verschuilt zich in de grotten. Ik ben van mening dat wij dat ook moeten doen, soms moeten we gewoon helemaal uit de dagelijkse situatie stappen en gaan zoeken naar God. We zitten vast aan ons leven aan ons dagelijkse routine, er is geen stilte om echt op God te richten.

Dit is een stap waar veel mensen niet aan durven te beginnen, ze zijn bang om uit de routine te stappen. Ook al is hun leven niet op orde en gaan er zoveel dingen verkeerd, ze durven er niet uit te stappen om zich op God te richten. Maar ik wil je bemoedigen om te zoeken naar de rust in God en ver van de leugens die ons elke keer van ons stuk brengen. Even weg van de leugens van deze wereld die om onze oren vliegen door vrienden, televisie enz.

Want een ding weet ik zeker als wij God zoeken, dan zal Hij zich laten vinden, dan zal Hij antwoorden. Hij verlangt naar ons, zodat wij leven voor Hem en Zijn heerlijkheid. God is goed en daar mogen we op vertrouwen, God is goed en vol van liefde. Laten we daarom vluchten naar de stilte in God.

Maar de profeet Gad zei tegen David: ‘Blijf niet in de bergen, maar ga naar het land van Juda.’ Daarop trok David naar het Cheretbos. (1 Samuel 22:5)

In vers 5 zien we dat God zelf het innitiatief neemt om David te helpen, Hij wijst de weg voor David. De weg die God wijst is misschien niet het antwoord waar we op hoopten, maar vanaf nu kan David in elke stap op God vertrouwen. We hoeven niet meer te vrezen, we leven niet meer in onze eigen wijsheid, maar nu in de wijsheid van God.

Als jij op een punt bent in je leven waarin het helemaal niet lekker gaat en je zit vast in de maatschappij. Je zit vast in je dagelijkse routine, bedenk dan als God de weg gaat wijzen dan zijn we veilig in Zijn armen. Bekijk in je leven of je er even helemaal tussenuit kan en je kunt richten op God alleen, weg van alle afleiding als tv of wereldse vrienden. Want weet dit, God laat zich altijd vinden. (Hebreen 11:6)

This entry was posted in 09 1 Samuel. Bookmark the permalink.