Vijandelijk gebied

Psalm 54

1 Een onderwijzing van David, voor de koorleider, bij snarenspel;
2 toen de Zifieten gekomen waren en tegen Saul gezegd hadden: Verbergt David zich niet bij ons?
(Psalm 54:1-2)

We wanen ons veilig in Nederland, alsof wij niet ten prooi vallen aan de achterbakse leugens van de duivel. We denken dat wonderen gebeuren in derde wereld landen, want daar hebben ze het nodig. Hier is niets aan de hand, we hebben alles wat we nodig hebben. God hoeft zich niet zo druk te maken over ons leven, wij zijn volwassen.

Maar dat klopt niet, sterker nog wij zijn degene die het meer nodig hebben dan wie dan ook. Want dat is wat wij ons moeten realiseren, er is iemand tegen ons. En het enige waar diegene op uit is is om ons leven te vernietigen, om ons kapot te maken door onze levenslijn door te knippen.

Jezus zei dat Hij het leven is, in Hem alleen is het echte leven. En zolang we dat niet ervaren hebben zijn we net als Nicodemus, onwetend over de essentie van het leven met God. Het geboren worden uit God zelf, Zijn kracht in ons leven. Het kwaad is niet voor ons, ze zijn niet bereidt om met ons in vrede te leven.

We kunnen niets vertrouwen, we moeten achterdochtig blijven. En hoe saai deze boodschap ook klinkt, hoe graag we ook zouden willen dat we rust hebben van die gedachte zal het ons helpen om alert te blijven. Want het overgrote deel van de kerk van Nederland is op dit moment als de vijf dwaze maagden.

We liggen te slapen, wanen ons veilig omdat wij wel een kerkdienst mogen bezoeken. Maar alles om ons heen is er op gericht dat wij niet langer bezig zijn met het leven dat God ons wil geven. Het maakt niet uit in welke denominatie je zit, want of het nu charismatisch is of reformatorisch, we liggen te slapen.

En als je er niet van overtuigd bent is er een manier om te ontdekken dat het waar is. Ga de strijd eens aan in je eigen leven. Probeer eens dagelijks de tijd te nemen om de bijbel te lezen en te bidden. Praat dagelijks met de Vader, alleen op je kamer en hou vol.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.