Karma

Psalm 53

6 Daar zijn zij door angst bevangen,
maar er was niets angstwekkends;
want God heeft de beenderen van uw belagers verstrooid.
U hebt hen te schande gemaakt,
omdat God hen heeft verworpen.
(Psalm 53:6)

Denk aan het verhaal van Gideon, een machtig leger tegen een legertje van 300 man. Dat is waar we aan moeten denken en dat is ook het geloof dat wij moeten ontwikkelen. Wij hoeven niet te vechten tegen de wereld, het is God die ons beschermd.

Dit klinkt misschien niet erg vredelievend, maar waar zou het woord karma vandaan komen? Het is een theorie die eigenlijk precies hetzelfde zegt, je krijgt wat je zaait. Het probleem is dat we als kerk die zo hebben verbogen dat onze karma afhankelijk is van de religie die we aanhangen.

God kijkt niet naar onze religie, God kijkt naar ons geloof. En dan is dat niet het geloof zoals vandaag de dag dat wordt beschreven, want dan is geloof een religie, een theorie die we aanhangen. Maar dit geloof is een werkelijk vertrouwen, het vrezen van God. God kijkt naar ons hart, hoe wij Hem vrezen en daar naar wandelen.

En de wereld mag dat karma noemen, maar in werkelijkheid is het God die rechtvaardig is. God die kijkt naar het hart van de mensen en daarop reageert. Helaas worden wij nogal te kijk gezet vergeleken met de mensen die geloven in karma. Wij die geen enkele verantwoordelijkheid durven te nemen voor onze zonden, wij die maar een beetje aanmodderen en God niet oprecht vrezen.

We hebben een keuze en dat heeft niets met karma te maken. Het is een keuze om te leven uit vrees voor God. Want dan hebben we werkelijk het geloof dat God alles ziet en dat Hij ons zal beschermen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.