Goed doen

Psalm 53

4 Ieder van hen heeft zich afgekeerd, tezamen zijn zij verdorven,
er is niemand die goeddoet,
zelfs niet één.
(Psalm 53:4)

Hoe kan het dat het zover is gekomen? God heeft ons zelf geschapen, is het dan niet zijn eigen schuld? Dit is een hele moeilijke vraag en hoe graag we ook het antwoord willen, gaat het hier over een hele andere dimensie dan de liefde van God. Het gaat verder dan de schepping, verder dan ons bestaan.

Het is zaak dat we het eerst op een lager niveau aanpakken. We kunnen ons wel gaan druk maken over deze vraag, maar dan proberen wij onszelf buiten het probleem te plaatsen en dat is geen goed idee. Het zal ons nooit helpen om dit probleem aan te pakken, alleen als mensen dit probleem uit de weg willen hebben zullen ze die vragen gaan stellen.

En voordat je dit afdoet als een dooddoener, begin is het probleem eens aan te pakken. Want we zijn geen heilige boontjes, ons hart verlangt naar het goede. Ook jij niet, ook ik niet. En dit is geen gereformeerde theologie, dit is een realiteit en een probleem.

Maar je hebt wel een keuze om dit probleem aan te pakken. Kijk naar het licht van Jezus, kijk naar het goede in God. Je zult zien dat Zijn licht ook in jouw kan gaan schijnen. Jij kunt dit vers al de kracht ontnemen. Want als God in jouw leven aan het werk gaat ben je niet langer verdorven, je zult het echte leven ervaren.

Kom tot leven, laat zien dat het mogelijk is. Doe goed in de kracht van de Heilige Geest.

This entry was posted in 19 Psalmen, Bible. Bookmark the permalink.