God zoekt ons

Psalm 53

3 God heeft uit de hemel neergezien
op de mensenkinderen,
om te zien of er iemand verstandig was,
iemand die God zocht.
(Psalm 53:3)

God heeft wel degelijk een doel en het doel is zeker niet om de hemel te vullen met mensen die de christelijke religie aanhangen. Dat is fout nummer 1 die we in de kerk maken en waarbij de wereld terecht vraagtekens zet. God is rechtvaardig en is zeker niet op zoek naar een hemel vol hypocrieten. Want helaas zit de kerk er toch echt vol met hypocrieten, mensen die zeggen dat ze christen zijn maar Jezus echt niet volgen.

God heeft uit de hemel neergezien, Hij is op zoek naar mensen die Hem zoeken, mensen die oprecht zijn en het leven vullen met het geestelijke verlangen van Zijn aanraking. Wanneer gaan we dit begrijpen, wanneer durven we als christenen onze religie uit het raam te gooien en God echt gaan zoeken.

We zijn zo bang geworden, we zien mensen om ons heen van het geloof afvallen. En krampachtig proberen we onze religie te beschermen. Maar is niet juist deze krampachtigheid die de mensen doen vallen. We hebben niets om te geven behalve een krampachtige manier van leven en dan kunnen we begrijpen dat mensen het niet meer zien zitten.

God is op zoek naar mensen die Hem zoeken. En als kerk moeten we daar mee bezig zijn, wij horen voor mensen te faciliteren een zoektocht naar de God die naar ons op zoek is. Hoe makkelijk kan het zijn.

God is op zoek naar mensen die bewust het leven willen meemaken, bewust zoeken naar het hemelse Koninkrijk. En daar moeten we zelf mee bezig zijn en daar mogen we andere mensen bij helpen. Hoe mooi kan het zijn?

This entry was posted in Bible. Bookmark the permalink.